Fülöp, Evelin
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Franciaországban hónapok óta tüntetgetnek és sztrájkolgatnak, mert a kormány kicsit lazítani akar a munkaerőpiacon, és olyan elképesztő dolgokat enged meg magának, mint például a 35 órás munkahét felrázása.

  Na már most ennek a bírálói szerint népnyúzó neoliberális reformnak a részeként konkrétan bevezették a vállalati ímélfolyamból való "kikapcsolódás jogát". Azaz az 50-nél több embert foglalkoztató cégek munkaidőn kívül nem küldhetnek íméleket dolgozóiknak.

  Úgyhogy a franciáknak többet nem kell majd este, hétvégén és nyaralás alatt a céges ímélekkel bajlódniuk.

  Mondjuk ezt az opciót már a Google is kipróbálta április elsején, és az a megoldás eléggé nem jött be. 

 • Ha az ember bemegy egy Starbucks-ba, akkor elkérik a nevét, hogy amikor elkészült a kávé, jól teleüvöltsék vele a kávézót. Ez annyira idegesítő dolog, hogy amíg jártam Starbucks-ba, én mindig azt mondtam, hogy Móni vagyok.

  Helen Hunttól bezzeg nem kérdezték meg a nevét, a barista csak rákacsintott, és közölte, hogy Jodie Fosternek mindenki felismeri a nevét, és ráírta a pohárra, hogy Jody.

  Helent Hunt fel is dobta ezt a Twitterre képpel együtt. Oké, én nem keverném őket össze, de azért van hasonlóság. A Starbucks meg gyorsan bocsánatot kért.

 • Méghozzá Párizsban. Ez azért nagy szám, mert ez a szám tette őket híressé, és nyilván annyira utálja a zenekar, hogy évek óta nem voltak hajlandóak élőben eladni. Most viszont úgy tűnik, megtört a jég, Thom Yorke annak a csávónak dedikálta a Creepet, aki egyfolytában ezt a dalt követelte a számok között. A közönség reakcióit elnézve, nem csak ő örült neki. 

    A Radioheadnek nemrég jelent meg az új albuma, a Moon Shaped Poolról itt írtunk bővebben

 • Európa országai bruttó nemzeti jövedelem szerint színezve.
  Európa országai bruttó nemzeti jövedelem szerint színezve.
  Grafika: howmuch.net via Portfolio

  Persze ezt eddig is lehetett tudni, de ennyire egyértelműen az ember képébe nyomva még jobban fáj. 

  A howmuch.net négy jövedelmi kategóriára osztotta a világ országait, és eszerint színezte ki a térképet: a zöld a leggazdagabb,  fejenként több mint 12.746 dollárt kereső csoport, a sárga a második, 4.126 és 12.746 közötti, a narancs pedig a harmadik, 1.046 és 4.125 közötti jövedelmű országoké. (A negyedik kategóriára, az 1.046 alatti egy főre eső jövedelemre Európában szerencsére nincs példa.)

  Amint a térképen is látszik, ebben a csoportosításban Magyarország csak a második kategóriába került be, miközben Szlovákia, Horvátország és Lengyelország is befért a leggazdagabbakhoz, Szlovéniáról és Csehországról nem is beszélve.

  És bár nem sokkal csúsztunk le, még csak azt sem mondhatjuk, hogy direkt kitoltak velünk, hiszen a Világbank kategorizálását használja a térkép. És az adatokból az is kiderült, hogy a világ országainak 32 százaléka az első kategóriába tartozik.