Lenke
18 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Két nyolcéves kislány került összetűzésbe a törvénnyel Thaiföldön, miután kárt tettek néhány papírban. Ezek nem akármilyen lapok voltak, az augusztusi thai népszavazáson résztvevők neveit tartalmazta, ezért aki kárt tesz bennük, az törvénysértést követ el. Miután rajta kapták őket, rendőrök ki is kérdezték őket, ahol elmondták, hogy csak a szép rózsaszín színük miatt kezdtek el a papírokkal babrálni, nem tudták, hogy nagy jelentőségük van.

  Végül komolyabb következménye nem lesz az ügynek, ugyanis az országban 10 év alatt senkit nem lehet felelősségre vonni a hatályos törvények szerint. A népszavazást egyébként számos tüntetés kíséri, amennyiben sikerrel zárul, úgy a szavazás útján megválasztott kormányok hatalma jelentősen csökken a jövőben.

  (BBC)

 • Méghozzá nem is akárhogy, az épp a San Diegóban zajló Comic Conon árulta el James Gunn, az első és második Galaxis őrzői-film rendezője, hogy a CASIS (Center for the Advancement of Science in Space – A Tudományos Fejlődés Űrbeli Központja) teszi majd rá a film két legnépszerűbb figuráját egy küldetés kitűzőjére.

  leuajeiddcixadbydwnv
  Fotó: youtube
 • Gyorsan meg is mondom a kérdésre a választ: Iváncsán a Fő utcában egy épület tetőszerkezete teljesen kiégett, és innentől átadom a szót a katasztrófavédelemnek:

  A pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy propán-bután gázpalack felrobbant az épületben, az egységek egy dissou és egy oxigénpalackot is találtak a helyiségben. A folyamatos hűtés ellenére azonban visszafordíthatatlan reakció indult el a palackban, ezért annak kilövése mellett döntöttek.

  Erről jut eszembe:

  - Milyen gázzal búvárkodik Bill Murray az Édes vízi élet című filmben?

  - Steve Dissou.

  FÜGGÖNY

 • Éppen most zajlik a cégtől teljesen független szimpátiafelvonulás a belvárosban, Uber-sofőrök még mennek egy kört, mielőtt a teljes állami ellehetetlenítés után muszáj lesz nekik holnap bezárni a boltot. Az ügyről rengeteget írtunk, cikkeinket itt találja meg.

  Az Uber 2014. novembere óta működött Magyarországon.

  20160723 171520
  Fotó: Olvasói fotó / Index