Beatrix, Erna
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ausztrália közepén van egy óriási homokkő tömb, amit a helyi törzsek még mindig szent helyként tisztelnek, és évente többször zarándokolnak hozzá.

  Az UNESCO világörökségek közé tartozó területen különleges növényzet, rengeteg forrás, apró tavak és barlangrajzok is vannak.

  Screenshot (13).png

  A szikla a fényviszonyoktól függően teljesen különböző színűnek szokott látszódni, de a fotósok általában naplementekor szeretik fényképezni, olyankor vörösen izzik, túlzóbb leírások szerint lángol.

  Most először pedig azok is egész jól megnézhetik az Uluru környezetét, akik még nem voltak ott élőben. A helyi anangu törzs és a nemzeti park igazgatósága ugyanis először járult hozzá, hogy egy drón berepülhessen és felvételeket készíthessen a területről. A zenét egy kicsit túltolták, de a képek ettől még nagyon jók.

 • Allec Joshua Ibay hobbija, hogy repülőszimulátor játékokkal modellez újra híres repülőkatasztrófákat. Heti egy új videót tesz ki átlagosan, és láthatóan nagyon sok munka van bennük, eredeti rádióüzenetek, a valós manőverek és helyszínek aprólékos lemásolása, minden. A legnagyobb nézettséget nyilván a WTC-tornyokba beleszálló utasszállítók Flight Simulator-os feldolgozása hozta neki, (egyik torony, másik torony), de érdemes egyben is rátekinteni a munkásságára, egészen elképesztő. (via Daily Dot)

 • A városi legenda (amivel most kivételesen egyetért a tudomány is!) szerint az angol nyelv legutáltabb szava a "moist", vagyis nedves. Ezt akarta megerősíteni, vagy éppen megcáfolni a híres Oxford Dictionaries szótárt kiadó Oxford University Press, amikor online felmérést indított, amiben mindenki a saját, legjobban utált angol kifejezésére szavazhatott.

  És nem, senkinek nem jutott eszébe, hogy mi lesz, ha erre az internet népének troll származású tömegei rávetik magukat.

  A "moist" annak rendje és módja szerint vezette is a versenyt eleinte, aztán beelőzött a "brexit", aminek már nyilván politikai háttere volt, és végül az egész felmérés híre elterjedt a Twitteren, és elszabadult a pokol. Amikor a szavazást lelőtték, az élmezőnyben változatos káromkodások (már amennyire az angol nyelv alkalmas a változatos káromkodásra ugye) üldözték az élen egymást váltó "Islam"-ot és "Israel"-t.

  Az egész játékot nagy sebességgel le is állították.