Szabolcs
14 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem örülhetett sokáig a 200 ezer fontot (nagyjából 70 millió forintot) érő autójának az a férfi, aki South Yorkshire megyében egy órával az átvétel után darabokra törte azt az autópályán. Ellenben sokáig örülhet még élete hátralevő részének, ugyanis csodával határos, hogy a többször átpördülő, és kigyulladó kocsiból időben ki tudott mászni. 

  A Ferrari 430 Scuderia típusú autó megcsúszott az esőtől nedves burkolaton, és lerepült az autópályáról, majd 50 méterrel odébb egy mezőn állt meg, ahol kigyulladt. A rendőrség szerint nagyon sok baleset történik amiatt, hogy a sofőrök teljesen figyelmen kívül hagyják az útviszonyokat, és nem azokhoz alkalmazkodva vezetnek. 


  (via Independent)

 • Egy Európai Uniós ország lakói sem dolgoznak annyit, mint a svájciak, legalább is a svájci állami statisztikák szerint, amelyből most a Bloomberg közölt összehasonlító grafikont. 

  Ebből kiderül, hogy egy átlag svájci dolgozó 42 órát és 48 percet tölt munkával egy héten, míg az uniós átlag 40 órán áll. A második helyezett egyébként az Egyesült Királyság 41 óra körüli értékkel, amiből egyenesen következik, hogy a brexit után Európa két legtöbbet dolgozó népe nem lesz már az unió tagja.

  A legkevesebbet (37 órát és 36 percet) hivatalosan a franciák dolgoznak, de ebben igazából nincs semmi meglepő, sőt, a törvényi keretet még így is túlteljesítik, tekintve hogy náluk 35 órás a munkahét. 

 • A Simpson családnak rengeteg rajongója van világszerte, különösen Amerikában. Nem véletlenül iktatták be például a baseball Hírességek Csarnokába Homer Simpsont: egyszerűen  a sorozat eddigi 25 évada alatt olyan sokszor jelent meg a baseball, hozzájárulva ezzel a sportág népszerűsítéséhez, hogy így járt neki az elismerés. Ezzel azonban nincs mindenki így.

  Példának okáért a sorozatban szereplő indiai Apu Nahasapeemapetilon végtelenül idegesíti és zavarja az indiai közösséget. Szerintük ugyanis sértő és sztereotip, miközben az amerikaiaknak nincs más viszonyítási alapjuk az indiaiakról. 

  Ezért a truTV-n hamarosan levetítenek egy dokumentumfilmet, amiben az indiaiak mesélik el, hogy mi is a gond Apuval:

 • Rekordösszegnek számító 196,4 milliárd koronát (2258,6 milliárd forintot) költöttek el tavaly szerencsejátékokra a csehek. Éves szinten ez 29 százalékos növekedés - közölte a cseh pénzügyminisztérium pénteken.

  A szerencsejátékokra elköltött összegből nyereség formájában 157,1 milliárd koronát (1806,65 milliárd forint) kaptak vissza a játékosok, ami szintén 29 százalékos növekedés. A szerencsejátékokat működtető társaságok nyeresége 39,3 milliárd koronát (451,95 milliárd forint) tett ki. Ez tízmilliárd koronával több, mint 2015-ben. A cseh állam és az önkormányzatok bevételei a szerencsejátékokból tavaly 10,5 milliárd koronát tettek ki, ami 2,9 milliárd koronával több, mint az előző évi bevétel.

  Tavaly változatlanul az úgynevezett technikai játékok, tehát a különféle játékautomaták voltak a legnépszerűbbek. Ezekre költötték el a csehek a szerencsejátékokra kiadott pénz több mint egyharmadát, de nőtt az érdeklődés az azonnali nyereséget hozó szerencsejátékformák és az internetes fogadások iránt is.

  Szakértői becslések szerint a tízmilliós Csehországban 100 és 350 ezer közé tehető a szerencsejátékfüggők száma. 

  (MTI)