Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amber Vanhecke valószínűleg élete legrosszabb öt napján van túl, miután egy múlt heti, kellemesnek induló kirándulás hamar rémálomba fordult a GPS-e miatt.

  gk

  A lány számtalanszor túrázott már egyedül, arra azonban ő sem tudott felkészülni, hogy a navigációs rendszere először rossz irányba vezette, majd teljesen le is állt. Vanhecke ekkor már nagyjából a semmi közepén volt, nem sokkal később pedig a benzin is kifogyott a kocsijából. 

  Ekkor még sikerült felhívnia a 911-et, de a vonal szétkapcsolt.

  Ekkor éreztem először valódi pánikot.

  - mondta a lány, aki eltűnése másnapján jelzőtüzekkel és kövekből kirakott "segítség" feliratokkal próbálta meg felhívni magára a figyelmet, miután rájött, nem keresi senki.

  HT-Stranded2-5days-MEM-170323 4x3 992
  Fotó: Arizona Department of Public Safety

  A negyedik napon aztán felcsillant a remény, egy teherautó is arra tévedt, de nem sikerült felhívnia magára a figyelmet. 

  Az ötödik napon aztán úgy döntött, elindul kelet felé, hátha valahol lesz térerő és fel tudja hívni a 911-et. Majdnem 20 kilométert kellett gyalogolnia, de végül sikerrel járt – de ismét csak egy kis ideig tartott a hívás.

  Vanhecke ennek ellenére is azt remélte, hogy ezzel végre sikerült felhívnia magára a figyelmet, ami végül így is lett. Egy helikopter kiszúrta a lány autóját, március 17-én pedig, 117 óra után kimentették őt. A lány egyébként egy nappal később tovább folytatta a túrát. 

  (ABC)

 • A 44 éves színésznő csütörtökön, goop nevű honlapján szentelt figyelmet a fent említett tevékenységnek. Olyannyira belemélyült a dologba, hogy Paul Joannides személyében egy szakértővel csinált interjút az análszex rejtelmeiről.

  Éppen emiatt egy kifejezetten informatív és átfogó anyag lett belőle, ami a honlapon megjelenő korábbi tanácsok fényében egészen meglepő.

  Paltrow szerint mára teljesen elfogadott dolog lett, amit Joannides is megerősített. Emellett szó volt még számos más dologról is, például, hogy mikre kell odafigyelni az anális szexnél, valamint hogy miért különösen fontos a védekezés.

  A teljes angol nyelvű beszélgetést itt lehet elolvasni.

 • Ismered azt az érzést, amikor az apád próbál vicces lenni? Amikor a poén annyira, de annyira kínosan rossz, hogy a végén nem bírod ki röhögés nélkül? Ha ezekben a pillanatokban megfordulna a fejedben a gondolat, hogy a te faterodnak van a legfurább humora a földkerekségen, és senki más nincs megáldva ennyire krézi felmenővel, akkor a Boredpanda gyűjteményét nézve most megnyugodhatsz. Még Marilyn Mansonnak sincs könnyű dolga.

 • Váratlan helyről kapott támadást a Heinekennel szemben szabadságharcoló kormány. Az Origo.hu írja, hogy

  "Tiltás ide, tiltás oda, a népszerű holland sör, a Heineken címkéjén a rendszerváltás óta is ott virít az ötágú vörös csillag.

  Ám még mielőtt bárki valami rosszra, pontosabban a holland óriás kommunizmus iránti nosztalgiájára gondolna, fontos leszögezni, hogy a Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez. (...) A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal. 

  A patinás sör címkéjén tehát már azt megelőzően ott virított a vörös csillag, hogy mint a kommunista eszmeiség szimbóluma Trockijnak, vagy bárki másnak eszébe jutott volna."

  Ez az idézet a "Tudja, honnan származik a Heineken sör vörös csillaga?" című 125 nappal ezelőtti cikkből származik. Azóta megváltoztak a sörfogyasztási szokások.

  (Az Origo cikkét a Heti Válasz szúrta ki.)