Bertalan
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A híres amerikai író hamvai a tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt feleségének a tulajdonában voltak. A hamvak értéke 6000 dolláris lehet. 

  A szeptember 24-i Los Angeles-i aukciót bonyolító Julien's Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki.

  Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében "legjobb barátokká" vált Joanne-nal. Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában.

  "Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta" - mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

 •  A skót rendőrség twitteren közölte, hogy mátol hivatalosan bekerült az ország rendőreinek választható viseletei közé a muszlim nők által hordott, a fejet takaró, de az arcot szabadon hagyó kendő, a hidzsáb. Az intézkedéstől azt remélik, hogy így majd több muszlim nő jelentkezik hozzájuk. A rendőrnek jelentkezők között jelenleg csak 2,6 százalék azoknak az aránya, akik valamilyen kisebbségnek a tagjai.

  Eközben a világsajtót épp azok a fotók járják be, amiken francia rendőrök egy strandoló muszlim nőt zaklatnak, pusztán azért, mert olyan ruhában van, ami teljesen takarja a testét.

 • Tudja, van az a PM, amit az LMP-ből kiváltak csináltak pár éve, és általában az Együttel vagy valamilyen hasonló mikropárttal szokták összekeverni. Nos, ez a PM most logót váltott, az alábbi az egyik beérkezett pályamű, állítólag a befutó is. És a jövőben nem Párbeszéd Magyarországként, hanem csak sima Párbeszédként fogják hívni magukat.

  Fotó: Kép: szkempolo.tumblr.com
  Fotó: Kép: szkempolo.tumblr.com
 • A pozitív gazdasági fordulatnak köszönhetően megfordította a válság begyűrűzése óta negatív bevándorlási mérlegét Írország. 2009 óta 2016 az első év, amikor többen érkeztek, mint ahányan elhagyták az országot az ír statisztikai hivatal szerint (a mérési év áprilisban zárul). 

  A kivándorlási krízis 2013-ban tetőzött, ekkor volt a legmagasabb az érték a 19. század óta, több mint 30 százalékkal többen mentek el, mint ahányan jöttek. Az utolsó vizsgált évben viszont ha kicsivel is, de változott a trend.

  A pozitív nettó migrációs adatban fontos szerepet játszhatott, hogy új csúcsra emelkedett a nem uniós tagállamokból bevándorlók száma, de a statisztikusok szerint sok esetben írek hazatelepüléséről van szó. Írország azért lehet egyre vonzóbb célpont, mert egyre jobb makrogazdasági és munkaerőpiaci mutatók jellemzik.

  (Bloomberg)