Fülöp, Evelin
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétfői, 22 ember életét követelő manchesteri öngyilkos merénylet okozta sokkot és fájdalmat sokan sokféleképpen dolgozzák fel Anglia egyik legnagyobb városában, sokan például úgy, hogy méheket tetováltatnak magukra. 

  Az AFP hírügynökség riportja szerint a manchesteri tetoválók gyakorlatilag már napok óta csak méheket varrnak, az egyik megkérdezett tetoválóművész azt nyilatkozta, hogy előző nap 15 méhe volt, aznap pedig, amikor nála volt a riporter, már hatan kértek tőle méhet. 

  De miért? Mint kiderült (már annak, aki ezt esetleg nem tudta már, én például nem tudtam) 

  Manchester város szimbóluma a méh.

  Egész pontosan a dolgozó méh. Ezt a szimbólumot még az ipari forradalom alatt kapta a város, ez amolyan korai PR volt, hogy valamilyen pozitív identitást adjanak a város gyáraiban, feltételezhetően rettenetes körülmények között güriző lakóinak. A méh a keményen dolgozó kisembert, a munkát és a közösséget is szimbolizálja, és nem mellesleg még királynőjük is van. 

  Most pedig újra az összetartozás szimbólumává kezd válni, hogy a város összefog és megpróbálja feldolgozni azt, ami történt. Sőt, a tetoválásokkal a városiak a terrortámadás sérültjeit is támogatják, több tetoválószalon ugyanis a méhekért kapott pénzt abba az alapba küldi tovább, amelyet a város vezetése és a Vöröskereszt hozott létre. 

 • Az elmúlt 30 év két legikonikusabb eseményének állít emléket az új NATO-központ. A berlini fal kis darabjait állították ki.

  Valamint a World Trade Centerből megmaradt acél roncs.

 • A címben minden benne van, a részletek egyelőre nem ismertek, az énekesnő azt ígéri, hogy jelentkezik, ha minden le lesz szervezve már.

  Itt minden cikkünket elolvashatja a merényletről, ez pedig Ariana Grande érzelemgazdag twittje:

 • Helyi idő szerint este a Vivid Sydney program keretében elképesztő pszichedelikus alkotássá változott az Operaház: Ash Bolland rendező vizuáljához  Amon Tobin elektronikában utazó producer szerzett zenét.

  animation.gif

  A közel kétórás megmenést az Operaház Facebookon streamelte élőben, magyar idő szerint délelőtt tíztől. A lenti videóban az egészet meg lehet nézni, 16 perctől indul a fényfestés.