Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 530 ezer dollárt (145 millió forintot) lopott el valaki a szomáliai központi bankból, jelentette be a bankigazgató. Szerinte az egyik vezető beosztású pénztáros lehet a tettes, aki hamis papírpénzekre cserélte ki a valódi dollárosokat. A szomáliai hatóságok hajtóvadászatot indítottak a gyanúsított után, írja az MTI.

 • Az mindig olyan vicces, amikor Budapest metrómegállókat használnak éjjel/este forgatásra, de nem szedik le a dekorációnak használt óriásplakátokat a hétköznapi forgalomnak, és így történhet az, hogy Antal Nimród A viszkis című filmje miatt erősen a kilencvenes években érezheti magát a Nagyvárad téren.

  1
  Fotó: Olvasói fotó

  Ugyanis Westel-, és Malév-reklámok bukkantak fel az alagútban, ami tökéletesen passzol a Nagyvárad tér eléggé lepusztult világába. Az meg csak most jut eszembe, hogy vicces lehetett Antal Nimródnak a Kontroll után 10+ évvel lemenni a metróba, és látni, hogy semmi sem változott.

  2
  Fotó: Olvasói fotó

  Voltunk korábban A viszkis forgatásán, sajnos nem a metróban, hanem vidéken, itt lehet elolvasni a cikkünket.

 • Épp négyszer annyi idős Spiegler Elemér, mint az MSZP – persze, ha az 1989 októberi MSZMP-ből való átalakulást tekintjük a kezdetnek – írta a Nyugat.hu

  A holokausztot is túlélt Spiegler a pártnak, illetve jogelődjének, illetve az előtte létrejött Magyar Dolgozók Pártjának, illetve az 1944-ben létrejött Magyar Kommunista Pártnak már hazatérése után, 1945-től tagja volt.

  Spiegler Elemér 104 éves, ebből az alkalomból köszöntötte fel az MSZP szombathelyi elnöke, országgyűlési képviselő Ipkovich György, Kopcsándi József MSZP-s önkormányzati képviselő, telefonon Molnár Gyula az MSZP elnöke, de még Prugberger László háziorvos is, aki egykor MDF-es majd MDNP-s volt, később a Fidesz-KDNP és a Pro Savaria támogatásával indult önkormányzati képviselő helyért. 

  Spieglernek nem volt tisztsége egyik pártban sem, és a Nyugat tudósításából az is kiderült, hogy

  • aktív életet él,
  • bevásárol,
  • és minden nap elolvassa a Népszabadságot, meg a Vas Népét.
 • 190 ezer dollárt (52 millió forintot) ér az a 4121 grammos aranyrög, amit egy amatőr kincsvadász talált Ausztráliában,  Victoria állam híres aranyháromszögében.

  A megtaláló először azt gondolta, hogy egy öreg lópatkó lehet, és csak amikor mélyebbre ásott, akkor vette észre, hogy arany. A kincsvadász egy nappal korábban teniszlabda méretű, 255 grammos aranyrögöt talált, ez 11 ezer amerikai dollárt érhet. A férfi elmondta: a két aranyrög jelenti számára a jutalmat azért, hogy az elmúlt évtizedben kincsvadászattal töltötte a hétvégéit. Az arany árából vesz egy lakókocsit és körutazásra indul Ausztráliában.

  Hétvégenként tucatnyian járják a Castlemaine, Wedderburn és Avoca által határolt 9400 négyzetkilométeres aranyháromszöget. Itt találták meg 1869-ben az eddig felfedezett legnagyobb aranyrögöt: a 97 kilogrammos Welcome Strangert, ami három centi mélyen feküdt a felszín alatt. (MTI)