Irén, Írisz
6 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elgondolkodtató eredményre jutott a Media Matters elemzőcég, amikor a legnagyobb amerikai tévécsatornákat abból a szempontból vizsgálta, mennyi műsoridőt kaptak a klímaváltozással kapcsolatos kérdések az elmúlt években. 

  A számok nemcsak, hogy rendkívül alacsonyak, de még csökkenést is kimutattak 2015-ről 2016-ra, pedig utóbbi volt a legmelegebb év az emberiség történelmében. Míg tavaly előtt a csatornák összesen 146 percet szentelek az éghajlatváltozásnak, tavaly már csak 50-et. Ez a mérés kezdete óta mélyen a legalacsonyabb érték. 

  climate-chart 1 stacked 2.png

  Nem meglepő tehát, hogy sokan alulsúlyozzák a probléma fontosságát (jobb esetben, rosszabb esetben a létezését is tagadják) az USA-ban, hiszen a tévéből alig-alig értesülnek róla, mi ez az egész.

 • Az alábbi fotót az Újlipótváros zöldterületeiért Facebook-csoportban találtuk, és azt örökíti meg, milyen igényes végeredménnyel zárult egy csatornafedél-javítás a Hollán Ernő és a Gergely Győző utcák sarkán. 

  forrás: Újlipótváros zöldterületeiért Facebook-csoport
  forrás: Újlipótváros zöldterületeiért Facebook-csoport

  Kedves Önkormányzat! Ki nézi az utcákat? Ki ellenőrzi a helyreállításokat? Mi a fenének kell drága "díszburkolat", ha ennyire nem törődnek vele?

  - teszi fel a kérdést a képet posztoló, elégedetlen kerületi lakos. 

 • hippo.png

  Hősünk a sydney-i állatkert lakója, egy hónapos, lány, és még nincs neve.

 • Nem is alaptalanul, a két kaliforniai férfi ugyanis 

  20 percen át küzdött a kutya életéért és szájon át is lélegeztették az állatot.

  A dolog még kedden történt, mikor a 35 éves Crystal Lamirande arra ért haza Santa Monica-i otthonába, hogy ott tűz ütött ki.

  A nő azonnal megpróbált bejutni a házba, hogy kihozza a 10 éves Nalu kutyát, de a sűrű füst miatt nem tudott bejutni. Nem sokkal később megérkeztek a tűzoltók, akiknek rögtön elmondta, szeretett kutyája a házban rekedt. 

  Ekkor jött Andrew Klein, a hős tűzoltó, aki négykézláb indult a kutya keresésére, míg egy társa vízsugárral tartotta távol a lángokat. Az állatot végül a hálószobában találta meg, elmondása szerint ekkor teljesen élettelenül. Azonnal felkapta tudva, hogy egy ilyen kis kutya esetében különösen fontos, hogy gyorsan cselekedjenek.

  Kint aztán végül sikerült újraéleszteni az állatot, aki a következő napot egy oxigénkamrában töltötte, mára pedig szinte teljesen egészséges.

  (ABC)