Ágoston
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Közös gyászszertartással búcsúztatták a szerdai földrengés áldozatait az olaszországi Ascoli Piceno nevű kisvárosban. 35 embert ravataloztak fel a helyi sportcsarnokban Matteo Renzi miniszterelnök részvételével.

  A megemlékezésről is felvétel készült, ami megörökítette azt a különösen szívszorító pillanatot, ahogyan egy spániel halott gazdájának koporsója mellé telepszik. Beszámolók szerint a kutyát Flashnek hívják, és már korábban sem volt hajlandó elmozdulni a holttest mellől.

  A földrengésben elhunyt férfi 45 éves volt, feleségével és kutyájával éppen nyaralt a környéken, amikor a földrengés következtében rájuk omlott a szállásuk. Az asszony és kutya túlélték a tragédiát.

  (Independent)

 • Az állatvédők legalábbis erre gyanakodnak az osztrák Frauenkirchenben, miután két év alatt 52 macska tűnt el a környékről, és azokon az állatokon, amelyek előkerültek, kínzás nyomait fedezték fel. Az eltűnt macskák többségének, nagyjából 40-nek volt gazdája.

  6 esetben törött lábbal tértek haza, és az állatorvosok véleménye az volt, hogy a törést ütlegelés okozta, nem verekedés más macskával vagy mondjuk gázolás. Két macskán csapda okozta sérülések voltak, egy harmadikat valaki összevagdosott. A helyiek attól tartanak, hogy az eltűnt macskák egy részét megölhették, bár bizonyék erre még nincs. Egyelőre még egyetlen macskatulajdonos sem fordult a rendőrséghez, valószínűleg azért nem, mert félnek, nehogy célponttá váljanak. Az állatvédők viszont feljelentést tettek.

  (The Local)

 • Győr, Dunaújváros, Pécs, Tatabánya, Kaposvár, REAC, Csepel, III. Kerület, Veszprém, Salgótarján, Komló.

  Akár egy külön bajnokságot lehetne rendezni azokkal a csapatokkal, akik az elmúlt években, évtizedekben az NB I.-ben játszottak, de mára az NB III.-ba merültek, és a többségnek nincs is sok esélye rá, hogy újra az első osztályban találja magát. Jó részük a szocialista nagyipar hanyatlásával szállt alá, de bőven vannak új lecsúszók is.

  Az NB III. keleti csoportjában a Salgótarján az 5., a REAC a 11. Most éppen egymás ellen játszottak, és a REAC otthonában (villanyfényes meccsen!) 3-0-ra nyert a Salgótarján.

  A középcsoportban a Pécs a második ugyan, de épp most zakózott otthon a Szigetszentmiklós ellen. A 2000-es bajnok Dunaújváros (jó, ennek a csapatnak már semmi köze a Dunaferrhez) a 7., a Komló a 18., vagyis utolsó.

  Nyugaton van a legtöbb volt NB I.-es, hat! A Kaposvár második, bár szombaton odahaza nem bírt a Csornával. A III. kerület az 5., a négyszeres bajnok Győr a 7. (vereség otthon az Érdtől), a Csepel a 8., az olasz szerencselovagok alatt nyögő Tatabánya a 10., a Veszprém (Rugovics Vendelre emlékeznek még?) a 14.

  Eközben NB I.-es a Gyirmót, a Mezőkövesd, az NB II. dobogója pedig így néz ki: Balmazújváros, Kisvárda, Csákvár. Az más kérdés, hogy a Tállai-féle Mezőkövesd vagy a Seszták-féle Kisvárda sikerére az egész ország adófizetői büszkék lehetnek, nem beszélve az NB I.-ből tavasszal kipottyant, és azóta is gyöngélkedő Felcsútról.

  clk
  Fotó: Tállai András országgyűlési képviselő, a Mezőkövesdi Sportegyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
 • A nudisták rémálma esett meg egy férfival, aki meztelenül úszott a Kaisersee nevű bajorországi tóban a múlt hét végén. Mikor furcsa rándulást érzett pénisze környékén, először azt hitte, csak a vízinövények csavarodtak rá, de lenézve észlelte, hogy sokkal komolyabb a baj: legérzékenyebb testrésze egy pecás horgára akadt. 

  A szerencsétlenül járt nudista kiabálni kezdett a parton álló horgásznak, hogy ne próbálja kihúzni a horgot a vízből, de ekkor már annyira beleakadt, hogy képtelen volt  magának eltávolítani. A partra mászva a horgász zsebkésével elvágták a damilt, a fürdőző pedig hazabiciklizett, majd elkocsikázott a legközelebbi kórházba a horoggal a lába között, ahol megszabadították a nemkívánatos piercingtől.

  Állítólag a beavatkozás közben a doktor sehogy sem tudta letörölni a vigyort az arcáról, de ezért valószínűleg senki sem tudná őszintén hibáztatni. 

  (The Local)