Mátyás
8 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagy Viktor rendőr főtörzsőrmester és Kasadó Ali törzsőrmester szabadnapja nem múlt el eseménytelenül.

  Martfű külterületén autózva azt vették észre, hogy egy gázolajat szállító kamion kereke lángra kapott. A sofőr már elkezdte az oltást, amikor a két, szolgálaton kívüli, rendőr a segítségére sietett. Értesítettek a hatóságokat, illetve biztosították a helyszínt. Egyikük irányította a forgalmat, a másik pedig az izzó kereket felügyelte, ami újra lángra kapott, de gyorsan el tudta oltani a lángokat.

  Nagy Viktornak nincs szerencséje mostanság a kamionokkal. Egy héttel ezelőtt, szolgálatban, szintén egy kigyulladó teherautónál kellett intézkednie.

 • Nem volt elég szín a hírfolyamban! De ez mostantól Magyarországon is megváltozik. Úgy vettük észre, hogy hazánkban is bekapcsolta a Facebook azt a funkciót, amivel színes hátteret adhatunk a státusz üzeneteinknek.

  Úgy tűnik ez egyelőre csak mobilon működik és folyamatosan vezetik be, vagyis ha önnek még nem elérhető, akkor ne csüggedjen, valószínűleg pár napon belül ön is eláraszthatja színes üzenetekkel a Facebookot.

 • A nyírbogáti Vántus István Általános Iskola újonnan átadott Bogát Vezér tornaterme 2017. február 24-én. A sportlétesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban valósult meg 

  - írja az MTI. A szűkszavú közleményhez képeket is mellékeltek, ha mást nem, azért, mert a tornatermet maga Lázár János avatta fel.

  A Nyíregyházától 38, Debrecentől 43 kilométerre található Nyírbogát és környéke már a kőkorszakban is lakott volt. Nevét az oklevelek 1310-ben említik először, egy odavaló nemes neveként. 2015 januárjában 3105-en éltek ott. Ma pedig átadták az iskola tornatermét, ami a képek alapján egy igen klassz kis sportlétesítmény, reméljük a gyerekek örömmel használják majd. 

  A megnyitó azonban egy kissé eklektikusra sikerült. Gondolom, a település prominensei szerették volna emlékezetessé tenni a napot, amikor maga Lázár János avatja fel a tornatermet, így mindent bevetettek. Voltak narancssárga lufik, feltűnt az olimpiai ötkarika - igaz, ez időközben aktualitását vesztette, de az utolsó pillanatban mégsem szedték le (persze bízzunk abban, hogy Nyírbogát olimpikont ad majd  a hazának) -, voltak 19. századi ruhába bújtatott gyerekek, akik a nemzetiszín szalag átvágásában segítettek, és volt egy kisebb műsor az avató végén. Pomponlányokkal.

 • Nagyon hosszú, meglehetősen okoskodó, kissé unalmas, de ettől még érdekes esztétikai-technikai kivesézés a Sötét lovag egyik olyan jelenetéről, amit mindenki elintézett egy legyintéssel.