Jusztina
6 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • jh

    Nagy szerencse, hogy emberélet nem került veszélybe, az anyagi kár viszont jelentős. A Saab Gripent formázó sugárhajtású repülőgépmodell a szakértők szerint azért szakadt szét a levegőben, mert a földről irányító pilóta megfeledkezett arról, hogy a gép csak külsőre hasonlít a svéd vadászgépre.

    Az 1:2 arányú, brazil festésű, behúzható futóművekkel is rendelkező gép ugyanis nem olyan teherbíró anyagokból készül, mint az igazi repülők, hanem, ahogy látszik is a videón, nagyjából fából és műanyagból, így egy-egy bemutató során csak áthúzásokkal és nem túl gyors fordulókkal szabad elkápráztatni a közönséget. Ahogy 1:50-nél látni, a pilóta egyszerűen túltolta, pörgött, forgott, aztán jött a baj: először a gép farka nem bírta a rá nehezedő nyomást, és miután az darabokra tört, a gép többi részére sem várt más sors.

  • A középkor, a reneszánsz és úgy Napóleonig jelentős hajós birodalom Velence lakói kiborultak a turistahajókra. Napi 30 ezer ember érkezik tengerjárókon, ez pedig a legkevésbé sem tesz jót a cölöpökre épült városnak: a nagy hullámok ártanak az épületek állagának, a tömeg pedig kényelmetlenné teszi az emberek életét. Több száz kis csónak, fáklyákat égetve, transzparenseket lengetve tiltakozott egy nagy vízkiszorítású hajónál, írja a BBC.

    Venetians try to block cruise ships - BBC News
  • Nem vicc, ez a rendőrségi fotó jelent meg a westpfalzi rendőrkapitányság honlapján. Nem technikai hiba történt, tényleg Miki egeret kapták el. Egy 22 éves nő ebben a jelmezben lépett be egy kaiserslauterni DM-be, ahol egy körömvágót és egy sampont rejtett a jelmezébe, és persze nem fizetett. A lopós kedvű turistát már jól ismeri a rendőrség, így elég hamar elkapták. Bevitték a kapitányságra, és ahogy ilyenkor lenni szokott, lefényképezték. A westpfalzi rendőrség mindenkit megnyugtat: Miki egér szabadlábon védekezik. (via Bild)