Magdolna, Léna
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mármint annál, hogy az ember szeretettelien összebújjon és ölelkezzen az oroszlánokkal. Mindezt annak érdekében, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az afrikai oroszlánok helyzetére, mert egyes becslések szerint a vadon élő példányok száma 40 százalékkal húszezerre csökkent az utóbbi két évtizedben.

    Az "oroszlánokkal suttogóként" ismert Kevin Richardson dél-afrikai zoológus mindenesetre ezt a módját választotta a küzdelemnek, a képeken épp a Dinokeng Vadrezervátumban hívja fel a figyelmet. Azt hiszem, ez tipikusan az a helyzet, amire azt szokás mondani, senki ne próbálja meg utána csinálni. Mármint konkrétan az ölelkezést, a figyelemfelkeltés persze mehet.

  • Miniszterelnökünk ismét bizonyította, hogy nem büdös neki a kétkezi munka, amikor ugyanis a Samsung SDI gödi gyárának hétfői megnyitóján az ünnepi eseménysorban a faültetés következett, Orbán Viktor maga is lapátot ragadott. A kőkemény munkában szerencsére nem maradt egyedül, vele lapátolt Szijjártó Péter és Dzsun Jong Hjun a Samsung SDI vezérigazgatója is.

  • Egy ausztrál légiközlekedési múzeumnak ajándékozza Boeing 707-es repülőgépét John Travolta, közölte a hírt az MTI. Az amerikai színész, aki hobbipilótaként az ausztrál Qantas légitársaság nagykövete, a hétvégén számolt be tervéről.

    Travolta az ausztrál Albion Park-i székhelyű, régi repülőgépek restaurálásával foglalkozó Hars társaságnak adományozza az 1964-ben épült gépet. A társaság abban is segít, hogy az Egyesült Államokból Ausztráliába repülhessen a repülő, hiszen már ahhoz is sok felújításon kell átesnie, hogy teljesíteni tudja a hosszú távot. Travolta - az MTI sorai szerint - reméli, hogy ő is elkísérheti "utolsó útjára" szeretett repülőjét.

  •  itt ALPHA alezredes, vagyis az egyik robot az öt közül, amikkel a Bűnmegelőzési Osztály járja az ország óvodáit és iskoláit. ALPHA tud beszélni, mobilos applikációval programozható, zenél, táncol, szóval maga a jövő. Itt például Gangnam Style-ra csapatja:

    Az amerikai fejlesztésű robot állítólag hipnotikus hatással van a kicsikre, akik kórusban mondják a jó választ a kérdéseire, például, hogy milyen számot kell hívni, ha baj van. A Belügyminisztérium szerint ALPHA volt a hiányzó láncszem a bűnmegelőzésben, akivel ezentúl a generációs különbségek szinte eltűnnek.