Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Scherer Péter A fajok eredete című előadásban
  Scherer Péter A fajok eredete című előadásban
  Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabi Szerkesztőség

  A Népszabi Szerkesztőség, azaz a volt népszabadságosok hivatalos Facebook-oldalán számoltak be a Nézőművészeti Kft. (róluk itt írtunk hosszan) rendhagyó színházi kezdeményezéséről: "30 darab népszabadságos Fedél Nélkült osztott szét szerdán a Nézőművészeti Kft. A fajok eredete című előadásán a Szkéné Színházban. A darab arról szól, hogyan lesz hajléktalanná, a társadalomból száműzötté három zaklatott életű, meg nem értett figura. Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs általában pár forintot kalapoz össze a produkció egy bizonyos pontján, most kimondottan gyűjtöttek a színészek. A pénzért cserébe a hét elején újranyomott népszabadságos Fedél Nélkült adták, a példányokért délután 10 ezer forintot adományoztak a Menhely Alapítványnak. Az előadáson kapott 5200 forintot szintén a Menhelynek küldik."

 • Tíz egykori és jelenlegi Forma-1-es pálya, ahogy csak a madarak láthatják. Vagy mi a Google Earthön.

 • Kedden, az NBA-szezonnyitón vehették át a bajnoki gyűrűiket a Cleveland Cavaliers játékosai. A 2016-os bajnoki címért kapott gyűrűk 10 karátos fehéraranyból 14 karátos aranyból és összesen 6,5 karát súlyú, 400 darab gyémántból készültek, de nem is ez a legjobb bennük.

  Hanem az, hogy a drágakővel trollkodják meg a bajnoki döntőt 3-1-es előnyről elvesztő Golden State Warriorst.

  Erre utal ugyanis a gyűrű alján a fehér és a vörös kövek elhelyezése.

  ring-161025-5
  Fotó: Cleveland Cavaliers
 • A 635 kilós és 3 méteres kodiak-medve, Jimbo állandóan jó barátja, Jim Kowalczik figyelmére vágyik, még ha a férfi alszik, akkor is. 

  tk3s mdrum man bear friendship-10
  Fotó: Orphaned Wildlife Center / mediadrumworld.com / Northfoto

  A New York állambeli Otisvilleben található Orphaned Wildlife Centerben élnek ők, szépen barátságban. A Kodiak-medvék a barna medvék legnagyobb termetű alfajai, amelyek jegesmedvék mellett a legnagyobb testű szárazföldi ragadozó emlősök a Földön.