László
19 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészen bizarr, ahogy a katonaruhába, meg álcahálóba öltözött oroszok körül rohangál a kismókus, azok meg kacagva menekülnek. 

 • Mi is írtunk róla, mennyi elképesztő euromítosz kering a médiában, de a brit bulvársajtóban megjelent számok már nem olyan viccesek. A kimutatás Rowlingnál is kihúzta a gyufát, aki a The Economist diagramját osztotta meg Twitteren. A képen azt látjuk, hány olyan EU-mítosz jelent meg a brit bulvármédiában, amit az Európai Bizottság megcáfolt.

  A Daily Mail és a Daily Telegraph vezeti a listát, az előbbi majd 100, de az utóbbi is több, mint 60 álhírt hozott le, főleg élelmiszerekkel kapcsolatban szaladt meg a képzeletük. A tizenkét évet felölelő mutatón még olyan csodák vannak kiemelve, mint hogy az EU szabályozná a banánok görbületét, és hogy

  az eurós bankjegyek impotenssé tesznek.

  Az EB-nek egyébként külön blogja van, ahol ABC rendben vezetik az unió állitólagos őrült szabályozásáról írt elképesztő híreket.

 • Az óriási gázbolygó látványosan jó formában várja a Juno űrszonda érkezését. A NASA projektjéről megfelelő angoltudással itt olvashat bővebben, ha meg csak gyönyörködni akar, kattintania se kell.

  13490743 10154316541987495 8946989531446465456 o
  Fotó: L. Fletcher / ESO Astronomy
 • Talán nem volt a legjobb ötlet FCK CPS (Fuck Cops, basszák meg a rendőrök) feliratú pólót viselnie annak a 27 éves férfinak, akit a ruháját látva állítottak meg a kölni rendőrök. A férfi idegesnek tűnt, ezért úgy döntöttek, átkutatják. A hátizsákjában kevés szintetikus kábítószer mellett egy robbanószerkezet is volt. Ezután a lakását is átnézték, ott házi készítésű, de teljesen működőképes csőbombát találtak. A peches anarchistának 2011-ben már volt politikai indíttatású erőszakkal ügye, most azonnal letartóztatták.

  (The Local)