Ambrus
-7 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem, nem arról van szó, hogy bekerült volna a játékba a különösen kulturált magyar szurkolók EB-nótája, miszerint Krisz-ti-á-nó homoszekszuál, ennél még viccesebb a sztori. Az történt ugyanis, hogy az angol első osztályban van egy Rainbow Laces nevű kezdeményezés, szivárványszínű cipőfűzővel lépnek pályára csapatok, hogy a melegek és úgy általában az LGBTSTB emberek elleni diszkriminációra hívják fel a figyelmet, és kiálljanak mellettük. A videojátékba most ez egy ingyenesen letölthető kis patch formájában került be - és ettől olvadt le a biztosíték néhány orosz parlamenti képviselőnél, akik az ország melegpropaganda-ellenes törvényéra hivatkozva kezdeményezték az egész betiltását. vagy opcionálisan - nem vicc! - a 18-as korhatár bevezetését, hogy kiskorúak ne találkozhassanak a bűnös patch színes pixeleivel. (via Kotaku)

 • Meteor hullott Szibériában, méghozzá elég nagy. Született is róla pár jó videó, autóban, városban, korcsolyapálya felett áthúzó, a sötétből átmenetileg világost varázsoló jelenség volt, szerencsére most nem olyan durva mellékhatásokkal, mint amik a 2013-as, Cseljabinszk felett felrobbant űrsziklát kísérték.

 • A Queen megaslágere egy külvárosi lövöldözésről és a rendőrség példamutatóan gyors intézkedéséről szól. Valahogy így (a teljes műélvezethez nyilván szükséges némi angoltudás, és a dalszöveg ismerete):

 • Jobb magyarázatot nem találtam rá, miért épp most jelent meg a Police.hu szemléje szerint a Zsaru Magazinban egy részletes cikk arról, hogy bizony vannak emberek, akiknek felismerhetetlen az ujjlenyomatuk.

  Mitől van ujjlenyomatunk?

  „A fodorszálak a verejtékmirigyekből a bőr felszínére törő kivezető nyílások mentén a felhám megemelkedésével keletkeznek” – magyarázta egy szakember a cikkben, amely nem tesz ugyan említést Lázár Jánosról, de mégiscsak felötlik a sorok között olvasást – kortól függően – újra/épp tanuló emberben a miniszterelnökséget vezető miniszter, akinek bevallása szerint szintén nincs ujjlenyomata – éppúgy, ahogy Pharaon "professzornak", akiről szintén nincs szó a cikkben, hiszen ez pusztán egy technokrata tudományos ismeretterjesztő cikk.

  Lázárt lemutánsozta a rendőrlap?

  Ugyan már, ilyet gondolni is Havasi Bertalan-i értelemben vett marhaság

  Épp csak annyit állít a lap, hogy:

  „A tudomány ismer olyan, nagyon ritka genetikai mutációt, amelynek eredményeképpen a tenyéren és a kéz belső felületén radikálisan alacsony a verejtékmirigyek száma, így az azonosítás alapját képező összefüggő bőrlécrendszer a magzati lét során nem alakul ki. Mivel a daktiloszkópiai azonosítás alapja a fodorszálas bőrfelület egyedi jellegzetességeinek vizsgálata, ezek hiánya vagy alacsony száma esetén a minta szakértői szempontból értékelhetetlenné válik.”