Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Trafóház a Csarnok téren
  Trafóház a Csarnok téren
  Fotó: Olvasónk / Urbanista

  Még csak látványterveken szerepelt az új Csarnok téri hotel, amikor az Urbanistán arról ment a vita, hogy vajon kár-e azért a téglaépületért, amit el fog takarni. (Szerintem kár.)

  Mondjuk arra azért nem számítottam, hogy az eltakarás ilyen izléses lesz, mint arra Vak Varjú kommentjében  felhívta a figyelmünket. 

  Nem is tudom, van-e bárhol máshol Budapesten olyan, hogy egy ablakra ráfalazták a szomszéd házat.

 • Hirtelen nem tudott más eszembe jutni, amikor este, hazafelé jövet, megláttam ezt a különös performanszt: egy Tescóból ellopott bevásárlókocsi (a benne lévő szatyorban, bár ez a fotón nem látszik, szemét), akkurátusan hozzálakatolva az átadása óta kicsit viharvertté vált Göncz Árpád-városközpont táblához. A bevásárlókocsi kis bedobónyílásában felfedezni véltem egy százast is, szóval a művész nemcsak energiát és erőforrást, hanem pénzt sem kímélt, amikor elkészítette az alkotást.

  gonczarpad
 • Nem tudom pontosan, hogy miért és hogyan, de az Index rendszeresen kap különböző promó leveleket Donald Trump kampánycsapatától.

  Ezekben általában Trump vagy valamelyik fia, esetleg Mike Pence alelnök írja le pár szóban, a lehető legegyszerűbb angolsággal, hogy miért kell a fal most már nagyon a mexikói határra, vagy éppen miben hazudnak a demokraták. Ezután pedig jön a lényeg, hogy mennyire kell az elnöknek a támogatás, úgyhogy adakozzunk, vagy vegyünk magunknak sapkát, pólót vagy valami csetreszt Trump webshopjáról! Most, a karácsonyi szezonban viszont sokkal jobb ajánlata van az amerikai elnöknek: 

  vegyünk Trump-sapkás karácsonyfadíszt, most akciósan!!!
  MAGA christmas
  Fotó: donaldjtrump.com

  Trump igazi kereskedő, le se tagadhatná, mert leírja, hogy ma, és csak ma 40 százalék leárazás van a Tegyük Újra Naggyá Amerikát díszekre, így egy ilyen csecsebecse csak 27 dollárba (kicsit több, mint 7000 forintba) kerül. Persze a közös ügy nevében fizethetünk érte 50, 1000 vagy 2700 dollárt is egy gombnyomással. 

  Az amerikai elnök és csapata amúgy nagyon komolyan nyomja ezt a brandépítés dolgot, az elnök oldalán lehet Make Amerika Great Again feliratú pólók és sapkák mellett pórázt és sörhűtőt is lehet venni. 

 • Maga a ház egész biztos nem érdekelne persze (kétlakásos ikerház, 8+4 szoba, 110 millióért), mert emlékeim szerint egyáltalán nem érdekelt, hogy a ház vagy lakás ahol vendégségben vagyunk milyen. Na jó, a dobszerkó, meg a csocsóasztal  azért persze érdekelne az egyik szobában, de csak egészen kicsit. Hogy is foglalkoztathatna jobban, amikor ilyen a ház udvara:

  0?c=1511388004
  Fotó: Otthontérkép

  Igen, az egy tó. Egy családi ház udvarán már az is eszméletlenül izgalmas, de ennek a közepén van egy sziget, a szigeten egy fa, a fán egy hatalmas bunki, amihez külön híd vezet áááá. 

  És van egy furcsa  csúszda is a leírás szerint, ami gondolom az a furcsa cső. Hogy hova pottyannak belőle a gyerekek, az nem egészen világos, talán még nincs kész. Persze gyerekként mit érdekelne, hogy összetörhetem magam, IMÁDNÁM!

  Még több kép a galériában. Még több furcsa ingatlanhirdetés pedig az Urbanistán.