Ágoston
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Apple mérnökei olyan újításon dolgoznak, ami ha a telefonokba kerül, többé nem éri majd meg ellopni azokat, ugyanis a készülékek segítenek majd saját tolvajuk elkapásában. 

  Az augusztus 25-én bejegyzett szabadalom szerint a gyártó tervei közt szerepel egy biometrikus azonosításra is képes szoftver kifejlesztése, amelyet az eredeti tulajdonos a távolból irányíthatna, ha ellopják az iPhone-ját. A telefon levenné a tolvaj ujjlenyomatát, képeket, vagy akár videókat, hangfelvételeket készítene róla, és térbeli koordinátáival együtt továbbítaná az eredeti tulajnak. Az így gyűjtött adatok egy meghatározott idő után törlődnének.

  A cég szerint a technológia nagyon hasznos lenne az elveszett vagy ellopott telefonok felkutatásában, de ugyanakkor aggályos lehet személyes adatok védelme szempontjából. 

  (Quartz )

 • Zamárdiban éjszaka lekapcsoltak a rendőrök egy kiskunhalasi férfit, aki szerintük kábítószergyanús anyagok vásárolt valakitől a fesztivál beléptető rendszerénél. A zsebében egy tasakban 7 tablettát találtak, és a másik férfitól is előkerült még 10 tabletta. Ezután már házkutatás is volt, ahonnan ugyancsak nem üres kézzel távoztak a rendőrök.

  20162708195506
  Fotó: Police.hu

  A kapitányságon mindkét férfinál bejelzett a kábítószer gyorsteszt. A 32 éves, kiskunhalasi T. B. Tamás és a badacsonytomaji, 30 éves K. Károly szabadlábon védekezhet. (police.hu)

 • Közös gyászszertartással búcsúztatták a szerdai földrengés áldozatait az olaszországi Ascoli Piceno nevű kisvárosban. 35 embert ravataloztak fel a helyi sportcsarnokban Matteo Renzi miniszterelnök részvételével.

  A megemlékezésről felvétel is készült, ami megörökítette a megható pillanatot, amikor egy spániel halott gazdájának koporsója mellé telepszik. Beszámolók szerint a kutyát Flashnek hívják, és már korábban sem volt hajlandó elmozdulni a holttest mellől.

  A földrengésben elhunyt férfi 45 éves volt, feleségével és kutyájával éppen nyaralt a környéken, amikor a földrengés következtében rájuk omlott a szállásuk. Az asszony és kutya túlélték a tragédiát.

  (Independent)

 • Az állatvédők legalábbis erre gyanakodnak az osztrák Frauenkirchenben, miután két év alatt 52 macska tűnt el a környékről, és azokon az állatokon, amelyek előkerültek, kínzás nyomait fedezték fel. Az eltűnt macskák többségének, nagyjából 40-nek volt gazdája.

  6 esetben törött lábbal tértek haza, és az állatorvosok véleménye az volt, hogy a törést ütlegelés okozta, nem verekedés más macskával vagy mondjuk gázolás. Két macskán csapda okozta sérülések voltak, egy harmadikat valaki összevagdosott. A helyiek attól tartanak, hogy az eltűnt macskák egy részét megölhették, bár bizonyék erre még nincs. Egyelőre még egyetlen macskatulajdonos sem fordult a rendőrséghez, valószínűleg azért nem, mert félnek, nehogy célponttá váljanak. Az állatvédők viszont feljelentést tettek.

  (The Local)