Hella
13 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elsőre (másodikra is) kicsit erősnek tűnik a majdnem 3000 forintért kínált, bullshitnek tűnő dumával reklámozott víz Újlipótvárosban, miközben ez elég tiszta és jó cucc lehet. (Van például egy hasonló nevű, nagyon jó minőségű vodka, ami arról híres, hogy a tengerbe leszakadó jéghegyekből kinyert, elképesztő tisztaságú vízzel készítik. Az így szerzett víz ugyanis sokkal tisztább, mint mondjuk a forrásvíz.)

  Az árzuhanásból arra következtetünk, hogy még az újlipótvárosi polgárok sem kapkodták kartonszámra 3000 forintért a jéghegyvizet. Aki viszont fogékony az ilyesmire, annak az akciós árért megérhet egy próbát. 

 • „A 3 éves (valójában egy hónapos) esete a NAV-val” – ezzel a tárggyal kaptam levelet nemrég. Izgalmasabban tűnt, mint Lázár János olvasónaplója az őszödi beszédről, és nem kellett csalódnom. Néhány üzenetváltás után összeállt egy rövid történet arról, mire számítson, aki csak úgy hűbelebalázs módon külföldön szül. Erre:

  „A kicsi 2013 tavaszán született külföldön, Európában, de nem EU-tagállamban. A magyar anyakönyvezése eltartott egy darabig, öt hónapos volt, amikor lakcímkártyát kapott, TAJ-számot még ennél is később.

  De még csak egy hónapos volt, amikor az OEP észlelte a gyerek társadalombiztosításának hiányát, viszont valamiért csak két év múlva jelzett a NAV-nak. Aztán az adóhivatal még egy évet várt a levél kiküldésével.

  A legjobb az egészben, hogy nincs is jogcím, amin pénzt kérhetnének tőlünk; most nyilatkoztam arról, hogy a gyerek kiskorú, lakcímmel rendelkező magyar állampolgár. Most ismét ott pattog a labda, nem tudom, mit tudnak erre még visszalőni.”

  Ön hallott már hasonló esetről? Ha igen, írja meg, ideális esetben azt is, hogyan végződött a történet. Ha érdekes, és megírja, megírom.

 • Ha valakinek gőze sem lett volna arról, hogy Auth Kornél ezüstérmes lett a tavaly januárban, Kölnben rendezett Extreme Unicycle Championship profi street kategóriájában, ne csodálkozzon, mi azt sem tudtuk, hogy ilyen dolog egyáltalán van. Mármint nem az unicikli, arról tudtunk, arról nem, hogy van belőle profi versenysorozat. Auth egyébként profi flatland kategóriában bronzérmes lett, miközben Aidan Teleki aranyérmet kapott a magasugrás szakágban, Fábián Márk megnyerte a profi triált és bronzérmes lett a magasugrás szakágban.

  Ez a versenysorozat kellett ahhoz, hogy a magyar biciklis menők kijussanak az idei spanyol világbajnokságra, de sajnos nincs pénzük arra, hogy részt is vegyenek rajta, szóval akinek bejön az, amit fent lát, és úgy gondolja, hogy szívesen lenne szponzora a magyar válogatottnak, írjon egy levelet az ugyelet@mail.index.hu-ra, és összekötjük azzal, akivel kell.

 • A svéd Simone Giertz szórakozásból kezdett el béna robotokat készíteni: semmire sem használható, rosszul működő, de elég látványos gépeket, majd ezekből videókat forgatott és feltöltötte a netre. Mostanra ott tart, hogy egy-egy Youtube-videóját több millióan nézik meg, és az egyik főállása lett. De a Quartz videójában mindent elmondanak róla, ha egy picit tud angolul – sőt, rengeteg robotja is szerepel benne: