Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már majdnem két hete nem járnak a balatoni kompok Szántód és Tihany között a vastag jégtakaró miatt. Szántódnál 30-35 centit mértek, de ez néhány nap alatt megolvadhat, a 8-9 centis jeget már könnyen át tudják törni. Az előrejelzés szerint erre nincs sok esély, marad a tartós hideg, február elejéig a Széchenyi- és a Baross-komp is vesztegel. (Sonline)

 • 16124116 1150938358338056 1432904396793970688 n
  Fotó: realdonaldtrump / instagram

  A faék egyszerűségű, de tökéletesen botrányosra munkált szöveges beszólások mellett néha bekerül egy-egy spontán pillanatnak szánt kép is Trump hivatalos Twitterére. Mint például ez a tegnapi poszt, amihez azt írta, hogy épp a beiktatási beszédét írja a floridai Mar-a-Lago klubban.

  A fotóval csak annyi a gond, hogy rá kell nézni, és ordít, mennyire beállított. Az internet pedig pillanatok alatt ízekre is szedte a képet:

  • Trump kezében filctoll van. Ki ír filctollal beszédet? 
  • A papír, amin dolgozik, mindennek tűnik, csak használtnak nem.
  • Süt a képről, hogy leült, és nagyon próbál komoly fejet vágni ehhez az egészhez.
  • Kiderült, hogy az asztal ahol ül, valójában a recepciós pult, amit letakarítottak a kép kedvéért (és odatettek egy sast).

  funfact: Trumpnak nincs még hivatalos elnöki fotósa - ez a kép talán a legjobb bizonyíték rá, hogy el kéne egy a háznál.

 • Viszonylag kevesen tudják, hogy hiába népszerű a Spotify vagy az Apple Music vagy éppen a Tidal, a világ legnagyobb katalógusával nem ezek a cégek, hanem a Soundcloud rendelkezik. Ezért is annyira fontos, hogy a Soundcloud 2016-os összesítéséből milyen adatok jönnek ki.

  A teljes képért kattintson!
  A teljes képért kattintson!

  Ahogy a listán látszik, Chance the Rapper általunk is eléggé kedvelt albuma volt a kedvenc a Soundcloudon tavaly a nagylemezek közül, miközben az abszolút sláger az egész évet letaroló Panda volt Desiignertől. A legtöbb követőt pedig az egyre több A listás rapper mellett feltűnő Lil Uzi Vert szedte össze.

  A zeneileg legtermékenyebb város London, utána jön Los Angeles és New York, ami annyira nem meglepő. Az már sokkal inkább, hogy ezeket Hanoi (Vietnam) és Kairó (Egyiptom) követi Berlin vagy Mexikóváros előtt.

  Érdekesség, hogy a 12 millió havonta aktív felhasználó negyede már a Z generációhoz tartozik.

  A top 5 zenei műfajban túl nagy meglepetés nincs, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy mik voltak 2016 legtrendibb szubzsánerei.

  A cloud rap annyira nem újdonság, ahogy a vaporwave vagy az egyre menőbb retrowave sem, de a trapsoul, afrotrap, és leginkább a phonk elég enigmatikusnak hangzik. Utóbbira ez az első találat a Google-ben.

 • Szegedi vagyok, így már gyerekként tudtam, ki az a Komócsin elvtárs. Azt hittem, már régen halott, pedig nem, csak most halt meg, 91 évesen. Iskolásként minden nap keresztül kellett utaznom a testvéréről elnevezett téren, ahol a villamos is megállt. A rendszerváltás után elvették a tér nevét, és nem is adtak neki másikat, mert nem volt szabályos tér az, ahol a József Attila sugárút beletorkollott a Tisza Lajos körútba, akkori nevén Lenin körútba. [A poszt élesítése után derült ki, hogy jó tíz évig tényleg nem volt neve, 2001-ben azonban Glattfelder Gyula püspökről nevezték el.]

  A rettegett Komócsin Mihályt én egyszer láttam élőben. MTK-drukker apámmal ültünk a SZVSE-stadion főlelátóján. SZEOL AK–MTK-VM meccset rendeztek, 1984 lehetett nagyjából, a Kaszás Gábor-féle utolsó szegedi csodacsapat volt a pályán, és ha jól emlékszem, 0-0 lett a vége.

  A meccs azért maradt emlékezetes, mert a főlelátón volt néhány Pestről érkezett MTK-s is, akik elég nagypofájúan szidták a szegedi játékosokat, meg a bírót. A közelben ülő Komócsin elvtársnak több se kellett: odaintette magához az egyik közelben tartózkodó rendőrt, és rámutatott a szerinte renitens vendégszurkolókra: vezessék ki őket a stadionból. Ki is lettek vezetve, a rend helyreállt.