Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ti nem jártok gyalog soha sehol? Ti tényleg csak kigurultok a garázsból a kocsival, aztán meg vissza? Nektek nincs idős anyátok, totyogó gyereketek, lelkiismeretetek? Hozzátok tényleg be kell csöngetni és megkérni, hogy valaki ugyan jöjjön már ki egy lapáttal és egy marék homokkal? Titeket valóban cseppet sem zavar, hogy egy rossz lépés a házatok előtti jeges járdán, és hetekre, hónapokra kórházba, fekvésre, gipszre, vagy még annál is rosszabbra ítéltek bárkit?

  Szedjétek már össze magatokat. 

  Köszönettel,
  a többiek.

 • Legalábbis Cliff Arnall pszichológus képlete szerint, aki azt állította, hogy január harmadik hétfője mindig az év legszomorúbb napja, ugyanis

  • ekkorra már eltűnik a karácsony csillogása,
  • viszont tudatosul a karácsony miatt adósság terhe,
  • már megszegtük az újévi fogadalmunkat,
  • de cserébe felerősödik a monotónia érzete,
  • szar az idő, 
  • és ráadásul hétfő van!

  A depressziókutató mindezekre azt a gyógyírt javasolta, hogy mindenki próbáljon a jó dolgokra figyelni, pozitívan gondolkodni. Mint mondta,

  ha egyik végtagod használhatatlan, örülj annak, hogy a másik háromnak nincs baja.

  (via Transindex)

 • A Batthyány térnél, a Duna-partról készítettem az alábbi képeket. Az alaposan lehűlt levegő és a párás-ködös, fátyolfelhős égbolt, valamint a még alacsonyan lévő Nap jól megfigyelhető halojelenséget hozott létre.

  Bár maga a Nap körüli 22 fokos halo nem alakult ki tökéletesen (halványan azért kivehető volt), kárpótlásul szép, úgynevezett fölső érintő ív volt látható pár percig.

  A jelenséget (mármint a napkorong fölött látható, szivárványos fölső érintő ívet) a légkörben fölgyülemlő, és hossztengelyük mentén vízszintesen elrendeződő, hatszögletes pálcika alakú jégkristályok okozzák. Az alábbi képen egy sirály repül el előtte:

  Ön is látott, esetleg fényképezett ma reggel halojelenséget? Ha van kedve, küldje el a kep(kukac)mail.index.hu címre, a legszebbeket szívesen megmutatjuk az Indexen!

 • De csak egy kis időre: az önkormányzat végre megítélte a Város Legborzalmasabb Nézőterének felújítására a szükséges összeget, úgyhogy az Örkény Színház áprilisban nekifog a minden előadást végignyikorgó, kényelmetlen széksorok kicserélésének. A székekről még Mácsai Pál igazgató is azt mondja: "Mindig úgy gondoltam, előadásainkra nézve az a legnagyobb dicséret, hogy a mi nézőtéri székeinken ülve is végignézik őket."

  Így viszont pár hónapig ideiglenes játszóhelyre költözik a színház: "Az építkezés miatt 2017. április 1-től évad végéig vendégségben játszunk: a Városmajorban. A Szabadtéri Színpad nézőterére sátrat építünk, befűtjük, ha hideg van, kihűtjük, ha meleg. Átvisszük vendéglátóinkhoz majdnem az egész repertoárt. Gondoskodunk büféről, ruhatárról, mosdókról, és ugyanazzal a játékkedvvel várjuk Önöket, mint a Madách téren" - írja Mácsai a Facebookon.