Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagy mázlista Jókuti András, nem elég, hogy felkérték ceremóniamesternek a Bocuse d'Orra, ráadásul a plecsnijével bárhova bemehet. Így készíthette el Széll Tamás csapatáról azokat a videókat, amik a versenyételek tálalását mutatják be testközelből.

    A fantasztikus hangulatú anyagokat a Bocuse d'Or MC blogján, a Világevőn nézhetik meg, érdemes!

  • mindenki öröm

    A Mindenki című, frissen Oscar-díjra jelölt kisfilm is csodálatos, de az a videó is, amit a rendező Deák Kristóf (friss interjúnk itt olvasható vele) felesége készített arról a pillanatról, amikor az iszonyúan, de tényleg szinte tapinthatóan ideges stáb meghallja a film angol címét (Sing) az Oscar-jelölések bejelentésekor. A rendezőn és feleségén kívül még Maly Róbert operatőrt, Balázs Ádám zeneszerzőt és Csillag Manó vágót veti szét az öröm a felvételen.

  • Keresi a rendőrség azt a férfit, aki ezt a kis akciót végrehajtotta vasárnap délután a VI. kerületi plázában:

    A táskalopást a tulajdonos iratai, pénze, bankkártyái és kulcsai bánták.

    Pár órával később egy másik olyan videófelvételt is kitettek a police.hu-ra, amin alaposan meg lehet figyelni egy gátlástalan tolvaj munkamódszerét. Ő egy X. kerületi bevásárlóközpontban adta elő ezt a begyakoroltnak tűnő koreográfiát még január 2-án, és megszabadított egy éppen ebédelő fiatal nőt a tárcájától.

  • A modern húsevőknek szembe kell nézniük az igazsággal: húst enni borzasztó káros dolog. Nem is feltétlenül annak, aki fogyasztja, hanem mindenki másnak, a húsevés ökológiai lábnyoma ugyanis az ipari állattartás miatt nagyon nagy. Plusz a hús állatból van, azok meg cukik, amikor kicsik, akkor legalábbis azok. 

    De mi van, ha tudunk úgy húst enni, hogy ahhoz nem kellenek állatok?

    Márpedig a Memphis Meat nevű amerikai cég azt ígéri, hogy meg tudja oldani, hogy anélkül állítson elő húst, hogy ahhoz állatokat kellene fölnevelni, etetni, aztán levágni és feldolgozni. 

    A céget olyan tudósok alapították, akik azzal foglalkoztak, hogy hogy lehet az infarktusban megsérült emberi szív izomzatát visszanöveszteni sejtekből. Viszont rájöttek arra az örök igazságra, hogy ami a testben izom, az a tányéron hús, vagyis azzal a technológiával, amivel emberi szívizomsejteket lehet növeszteni, azzal húsgolyót is lehet. 

    A cég marhák izomsejtjéből növeszt húst, ami állításuk szerint pont olyan finom, mint egy halott marha húsa. És azt remélik, hogy a fogyasztóknak ugyanannyira ízlik majd ez az állatok és a bolygó szempontjából is sokkal egészségesebb sci-fi hús, mint az eredeti. 

    • 810
      Miért ne, ha tényleg ugyanolyan jó?
    • 402
      Égjen a bolygó, éljen a disznóvágás!
    • 119
      Inkább eszem bogarakat vagy falafelt, de a műhússal kíméljenek!