Auguszta
4 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az üvegbe zárt múltat a város falait restauráló munkások találták meg hétfőn.

  A betonfalban talált üvegben a fal építésén dolgozó munkások levele mellett a szociális-anarchista Le Réveil első, 1900. július 7-i kiadását is megtalálták. 

  copy-anarchist-newspaper-le-reveil?w=600
  Fotó: Ville de Lausanne

  A papírok a 117 éves elzártság után is remek állapotban voltak. A városi hatóságok szerint az itteni falakat 1896 és 1901 között építették, felújításukat pedig 2015-ben kezdték meg. Az időkapszula tartalmát a város levéltárába viszik majd.

 • A meteorológusoknál 1953 óta, egyébként meg sokkal régebb óta van szokásban, hogy a trópusi viharok keresztneveket kapnak. Először női nevekkel látták el – a párhuzamról szóló magas poénlabdákat most nem csapkodnám le a mindent felforgatásra és az ingatlanok elcipelésére vonatkozóan –, aztán férfineveket is kaptak a 60 km/h feletti trópusi viharok és a 110 km/h feletti hurrikánok.

  Most éppen Debbie tarol Északkelet-Ausztráliában.

  A nevek a hurrikánszenzon elejétől indulva ABC-sorrenben jönnek, az Anna így értelemszerűen előbb pusztít, mint a Walter. Egy név hat évente térhet vissza a rendszerbe. De ha túl sok áldozatot szed a vihar, akkor a ráaggatott nevet többé nem használják.

  Jelenleg 83 ilyen név van, a Caroloknak, Erikáknak, Hazeleknek, Klausoknak Cesaroknak többé nem kell aggódniuk, hogy hurrikánként kerülnek a hírekbe. És az MTI szerint most már az Ottóknak és Matthew-knak sem, mert őket is visszavonták: utóbbi 600 ember életét követelte Haitin és Kubában tavaly októberben, előbbi pedig 18 embert ölt meg Nicaraguában és Costa Ricában. Helyettük a listára Martin és Owen került fel.

 • Úgy látszik az univerzum is így akarja, ugyanis Marokkóban egy villám segítségével sikerült szinte tökéletesen reprodukálnia a DeLorean időutazós jeleneteit.

  animation-(1).gif

  Az autóban utazók nem sérültek meg, írja a UPI. Nem is fűznék hozzá többet, íme a videó: