Ábrahám
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • falon

  A Fangirlquest.com utazós blog két finn bloggere nagyszabású projektbe kezdett: a Trónok Harca összes forgatási helyszínét járják most végig (a blogjuk egyébként ezzel foglalkozik. Filmek és sorozatok forgatási helyszíneit kutatják fel világszerte, legyen az egy eldugott izlandi barlang vagy egy amerikai bevásárlóközpont csobogója).

  Észak-Írországot és Izlandot pipálták ki eddig a listán, Instagrammon lehet követni az útjukat, de a helyszíneket térképekkel együtt itt is dokumentálják menet közben.

 • Nem is olyan rég adták át a hollandiai Utrechtben a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát. Belegondolni is nehéz, hogy mekkora forgalom van ott (na jó, azért segítünk), ahol szükség van egy hatezer férőhelyes kerékpár-tárolóra.

  És ez még csak az első ütem! Októberben további 1500 hellyel bővül, 2018-ban pedig a második szárny is kinyit, így összesen 12500 férőhely lesz benne.

  A Bicycle Dutch videója és posztja nem csak azért érdekes, mert tök jól bejárja a félkész létesítményt. Kiderül belőle az is, hogy mivel egy közpénzből épülő, közösségi beruházásról van szó, nem csak a sajtónak rendeztek folyamatosan bejárásokat az építkezés alatt, hanem minden érdeklődőnek. Szimpatikus.

 • Ezt a képet az MTI fotósa, Varga György lőtte Nagykanizsán, a Förhénc-hegyi kápolnánál. A képen egyszerre 2 meteor is látható köszönhetően a hosszú expozíciós időnek. A Perseida meteorraj tetőzésén ugyan már túl vagyunk, de a hét végéig még bőven van lehetőségünk számolni a hullócsillagokat. Na meg kívánni!

 • Rég érkezett már ilyen jó hír: októberben Magyarországra jön a legendás vibrafonos-billentyűs Mulatu Astatke. A zenéje ha máshonnan nem, a Broken Flowers című Jarmusch-filmből lehet ismerős.

  Astatke az etióp népzenét keverte jazzbe, ezzel lényegében létrehozott egy mára egész jelentős, sőt egyre népszerűbb vonalat. Nem tudnék most olyan dolgot mondani, amit ennél a koncertnél sokkal jobban várnék.