Dömötör
11 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Három órával a zúzás után sincs még gyanúsított Donald Trump hollywoodi csillagának megrongálásának ügyében - írja a Deadline. Egy csákánnyal és egy kalapáccsal esett neki a csillagnak egy magát Jamie Otisnak hívó ember. A rendőrség fél órával a zúzás után ért ki, jelenleg is helyszínelnek, de nincs egyelőre nyom, amelyen el tudnának indulni, így a lakosság segítségét kérik.

  lapd
  Fotó: LAPDHQ
 • A New York Times megszerezte egy 2014-es Donald Trump-életrajz interjúfelvételeit. Az ezek alapján készített mai cikk nem sokat tesz hozzá a republikánus elnökjelölt eddig megismert képéhez, de van benne egy érdekes részlet, ahol Trump volt felesége, Ivana idéz fel egy coloradói utat még a kapcsolatuk hajnalából. Ez volt az első közös síelésük, és Donald nem tudta, hogy Ivana nagyon jól síel:

  Ment, megállt, aztán szólt, hogy gyere bébi, gyere bébi! Elindultam, és csináltam két szaltót, két szaltót az orra előtt. Aztán eltűntem. Donald annyira dühös lett, hogy lecsatolta a léceit, levette a bakancsát, és visszament az étteremhez. Nem bírta elviselni. Nem bírta elviselni.

  Bár kicsit fennakadtam a sípályán ezek szerint zokniban sétáló Trump képén, de rögtön eszembe jutott a legendás, rózsaszín kanapés Story-riport az emberarcú Orbán Viktorról, melyben Lévai Anikó számolt be egy hasonló szituációról. A pótolhatatlan lapszámot sajnos elsodorta valamelyik szerkesztőségi nagytakarítás, és a Story online archívuma sem őrzi a teljes anyagot, de az akkor lapszemlékből szerencsére rekonstruálható a lényeg. A Hvg.hu így idézte:

  A miniszterelnök már felnőtt fejjel tanult meg síelni, és amikor egy síversenyen felesége futott be elsőnek, és ő csak második lett, mire az eredményhirdetés következett, elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen.

  Na, hát ezért nem alkalmas Trump államférfinak.

 • Egy washingtoni metrómasiniszta vasárnap este egy forgalmas állomáson egyszer csak közölte, lejárt a műszakja, úgyhogy ő most hazamegy.

  A peronon tartózkodó utasok szerint legalább 10 perc telt el, mire döntöttek róla a működtetők, hogy ki vezesse tovább a vonatot – eközben persze fenntartották az érkező szerelvényeket is. Végül az ügyeletes felügyelő vitte tovább a műszakot.

  A túlórázni nem hajlandó alkalmazott fegyelmit kap majd, írja az Independent.

 • Ez egyben azt is jelenti, hogy elképesztően népszerű a rendezvény, míg 2016-ban azért 54 nap kellett, hogy beteljen a tabella, a 2017-es versenyre 54 óra alatt kapkodták el a nevezéseket a futók. Az Ultrabalaton 880 csapatot, azaz nagyságrendileg 8000 futót tud fogadni, most a várólistára lehet feliratkozni – már most 150 csapat apellál erre, hamarosan kiderül, az esetleges visszamondások után kiknek juthat még hely.

  Megkaptuk egyébként a szervezőktől a tavalyi futásunk videóját is, aminek az elején és a végén szerepel a szerkesztőségi csapat, kiemelném:

  • Stubnya Bence és Tóth Balázs csodálatos reggeli rajtját
  • Tenczer Gábor, Rácz Attila, Tóth Balázs és Iván Andris még ennél is mesebelibb hajnali befutóját

  Nekünk 22 óra lett a vége, a tavalyi Ultrabalatonos közvetítésünket itt tudja visszaolvasni.