Márta, Flóra
18 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Fotó: Mark Zuckerberg

  Ők itt (balról jobbra) Doug és Beast (Fenevad), Mark Zuckerberg, a Facebook alapítójának és vezérigazgatójának két kutyája, akiknek természetesen saját Facebook-oldaluk is van, de nyilván senki nem is feltételezte, hogy ne lenne. A két állat legfőbb feladata ebben a pillanatban az, hogy emeljék a Facebook cukiságfaktorát, ami elég jól is megy nekik az eddig 158 ezer lájkból és az 5 ezer megosztásból ítélve. Zuckerberg emellett a Facebook poénfaktorát is emelni kívánta a tréfás képaláírással, miszerint "Úgy tűnik, Beastnek fontos találkozója volt ma az irodában Douggal, a mopsszal. Mindketten egyetértenek, hogy a Facebooknak több kutyatápra és hasvakargatásra van szüksége. Beast ezen kívül szeretne pár bárányt." Beast egyébként különösen kedves minden igaz magyar szívnek, hiszen ő egy őshonos magyar puli, így tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy Magyarország nélkül nem is lenne ugyanaz a Facebook. Sem.

 • Jeremy Green még 2011-ben regisztrálta a Clintonkaine.com domént, és mindössze 8 dollárt költött rá évente, most mégis 90 ezer dollárt kereshet a dolgon. A demokrata párt elnök- és alelnökjelöltjének nevéből összerakott webcímet ugyanis bárkinek hajlandó eladni, aki először fizeti ki neki a kért összeget.

  Akár Donald Trumpnak is.

  Green ugyan azt mondja, hogy valószínűleg Clintonra szavaz majd novemberben, de ettől még nem utasítaná vissza a republikánus jelölt ajánlatát sem, és az sem zavarja, ha senki nem akarja majd megvenni a címet. "Most a saját Harry Potter-rajongói sztorim van rajta, de ha valakinek kell a cím, eladó."

  Green nem látnok, mint mondja, nem volt nehéz kitalálni ennyivel előre, hogy Kaine lesz az alelnökjelölt, de azért bejegyeztette a ClintonBiden.com, a ClintonCuomo.com és a ClintonBooker.com oldalakat is. Trumppal, mint mondja, nem foglalkozott, de most már bánja, mert szerinte nagyon könnyen megtippelhető volt, hogy Trump pont Mike Pence-t választja majd running mate-nek.

 • A VR-videók lényege, hogy az ember a speciális felvételi módnak köszönhetően teljesen úgy érzi, hogy ott van, ahol a videó történik. Egy 360 fokban rögzítő kamera a megoldás, ami mindent felvesz körben, például az óceánban úszkáló delfineket.

  Valamiért én ebben a videóban inkább azt láttam érdekesnek, hogy látszik az operatőr-búvár is, aki a lába között tekerő propellerrel tartja az iramot a delfinekkel.

 • Azért csak pici, mert a hétvégén nem a mások szállják meg a miskolci várat. Nem is Daenerys Targaryen sárkányai perzselik fel az Avas környékét, hanem egy nyüzsgő középkori udvar költözik be az épületbe, páncélos lovagokkal és vásári komédiásokkal. Lesz bajvívás, sőt, egy igazi lovagi tornai is, az I. Diósgyőri Buhurt Torna, amelyre külföldi csapatok is érkeznek.

  Nem tudom, hogy mekkora a különbség a mostani 0-13 évesek és az én gyerekkori érdeklődési köreim között. De engem már ott megvett volna a program, hogy 20 kilós fémvértekben püfölik egymást a lovagok, valószínűleg mások sarkát tapostam volna az íjászbemutatón is. Akit pedig – számomra érthetetlen módon – ez mind nem vonz, azt középkori táncbemutatókkal és zenés komédiások műsorával várják. 

  A Középkori forgatag nevű programról itt talál részletes leírást, ha még önben is ott él az ólomkatonázó gyerek, vagy ismer egy ilyen gyereket, netán épp az öné az.