Salamon
7 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Most viszont eljött ez az idő. Szombaton lesz a választás, és a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint úgy néz ki, hogy azt a Píratar, vagyis az izlandi kalózpárt fogja megnyerni. 22,6%-ra mérik a támogatottságukat, másfél százalékkal a jelenlegi kormánykoalíció kisebbik tagja, a Függetlenség Párt felett. Labdába rúghatnak még a zöldek (18,6%), a másik kormánypárt, a progresszívek viszont már 10% alatt van. A kalózpárt egyébként kevesebb mint 4 éve alakult, és most 3 parlamenti helyük van. Tegnap közösségi interjút tartottak a Redditen, érdemes beleolvasni, érdekeseket mondanak.

 • Csak csodálni tudom azokat az embereket, akiknek a kétségbevonhatatlan tudása kreatív módon szublimálódik.

  Névtelen.png

   Közülük is a legeredetibbek a pingpongozók. Volt itt már zenélő pingpongasztal, pingpong ülve és több labdával, hogy aztán az unatkozó pingpongzsenik is megmutassák magukat.

  Ez utóbbi ágazathoz sorolható egy viszonylag új videó. Felesleges és szinte lehetetlen elmagyarázni, amit láthatunk, meg kell nézni.

 • Mindjárt vonzóbbnak tűnik a tudományos karrier, amikor az ember ilyen elképesztő jelentőségű kutatásokról olvas, nemde? A kísérletsorozatban részt vett 31 borszakértő, 2-2 fehér- és vörösbor, valamint 4 féle sajt, az eredményeket pedig négy tudós analizálta és összegezte. A tanulmányuk a Journal of Food Science tudományos szakfolyóiratban jelent meg, és én speciel kötelezővé tenné minden egyetemistának az elolvasását, hogy lássák, hogyan kell tudósul írni. Például az, hogy "megvizsgáljuk, a sajttól jobban ízlik-e a bor", így hangzik: 

  Use of Multi-Intake Temporal Dominance of Sensations (TDS) to Evaluate the Influence of Cheese on Wine Perception

  És akkor még nem is tartunk ott, ahol elmagyarázzák az egész kutatás gyakorlati hasznát.

 • A neve Bella, és egy orosz tévés tehetségkutatóban lépett fel azzal, hogy majdnem kétszer annyi nyelven beszél, mint ahány éves. A videón két percnél kezdődik a lényeg:  

  Az internet népe természetesen súlyosan megosztott a kérdésben, hogy Bella tényleg folyékonyan beszél-e hét nyelven, vagy előre betanult volt az egész produkció (mondjuk 4 évesen utóbbi se lenne semmi), de a Redditen anyanyelvi júzerek erősítették meg szép sorban, hogy a kiejtése minden nyelven a tökéleteshez közeli.