Beatrix, Erna
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Közpénzügyi szakújságíró szakirányú továbbképzési szak néven indul új képzés, hol máshol, mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. 

  "A képzésen részt vevők a kapott új típusú rendszerismeretek, szemléletmód és médiaismeretek birtokában kezdhetik meg munkájukat a hazai médiapiacon" - olvasható a szak leírásában, amelyből az is kiderül, hogy aki elvégzi a képzést, az képessé válik majd, hogy

  • szakmailag helytálló módon értelmezze és elemezze a pénzügyi rendszer eseményeit
  • figyelembe véve a média alapvető etikai szabályait, korrekt tájékoztatást adjon
  • a stilisztikai szabályok betartásával szakszerű tájékoztatást adjon
  • az etikai normák betartásával tudósítson

  A képzést Dr. Letner Csaba egyetemi tanár vezeti, aki kuratóriumi tag több MNB-s alapítványban, amely az utóbbi időben azzal szereztem országos ismertséget, hogy nem megfelelő módon használták fel a közpénzt, ezért pedig meg is bírságolták őket. (444)

 • A Szabadság Kör a leghatározottabban tiltakozik a közpénzek felhasználásával folyó kormányzati propaganda ellen, amely teljes mértékben alkotmányellenes. Ez a kormányzati magatartás sérti az Alkotmánybíróság által a népszavazással összefüggésben előírt valamennyi alkotmányos szervre és a kormányra nevesítve kiterjedő kötelezettséget.

  - olvasható a Fidesz honlapján

  Az állásfoglalás többek között aláírta Balog Zoltán, Gulyás Gergely, Gyürk András, Szájer József és Gál Kinga is. 

  Meglepő kiállás ez a Fidesz vezető politikusaitól, de úgy már talán érthetőbb, hogy az idézett közlemény nem most, hanem 2008-ban adták ki. Bizonyára az elmúlt nyolc év során megváltoztak a kormányok közpénzből tolt propagandáinak megítélési szokásai. 

 • Méghozzá házilag! Ma éjfélkor megmutatjuk, hogyan készítheti ön is az olaszok legkedvencebb sajtát. Addig is itt van a videóhoz a trailer:

  Bivalytejet amúgy bioboltban keressen, 5% körüli zsírtartalmú, és 800 forint körül mérik literjét, legalábbis az Astoria környékén. Ezen kívül szüksége lesz még egy maghőmérőre, amit pl. az Ikeában kaphat 2000 forint alatt. Egy kis citromsavra, tejoltóra, ezeket sörfőző szaküzletben keresse, néhány százasba kerülnek. Na meg klórmentes vízre, mert a klór agyoncsapja a dolgot.

  mozz

  Buon appetito!

 • A Cinefix már egy ideje készít 8bites (vagy 16bites) pixelfeldolgozásokat mozifilmekről, amik ettől úgy néznek ki, mintha retró videojátékok lennének. Most a Leonardo DiCapriónak Oscart érő A visszatérőt dolgozták fel úgy, mintha egy old school játék lenne.