László
19 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az óriási gázbolygó látványosan jó formában várja a Juno űrszonda érkezését. A NASA projektjéről megfelelő angoltudással itt olvashat bővebben, ha meg csak gyönyörködni akar, kattintania se kell.

  13490743 10154316541987495 8946989531446465456 o
  Fotó: L. Fletcher / ESO Astronomy
 • Talán nem volt a legjobb ötlet FCK CPS (Fuck Cops, basszák meg a rendőrök) feliratú pólót viselnie annak a 27 éves férfinak, akit a ruháját látva állítottak meg a kölni rendőrök. A férfi idegesnek tűnt, ezért úgy döntöttek, átkutatják. A hátizsákjában kevés szintetikus kábszer mellett egy robbanószerkezet is volt. Ezután a lakását is átnézték, ott házi készítésű, de teljesen működőképes csőbombát találtak. A peches anarchistának 2011-ben már volt politikai indíttatású erőszakkal ügye, most azonnal letartóztatták.

  (The Local)

 • Csütörtök este meglepő dolgot láthattak azok, akik kinéztek a Gellért-hegyre. A furcsa csillogó fények nem a véletlennek voltak köszönhetőek, és nem is valami furcsa égi tüneménnyel volt dolgunk, hanem a BudaFlash nevű megmozdulás világította be a hegyet egy kis időre.

  A dolog lényege tömören, a szervezők oldaláról:

  Budapest szíve a Gellért-hegy. Ha este felnézel rá a rakpartról, sokszor láthatod a rengeteg vakuvillanást, ahogy a turisták a várost fényképezik a Citadella tövéből. Innen jött az ötlet, hogy világítsuk ki az egész hegyet egy kis időre!

  Tetszetős kezdeményezés, reméljük a legközelebb még látványosabb lesz a végeredmény.

 • Valószínűleg a Harry Potter-rajongók már régen beszerezték a sorozat összes kötetét. De vajon megvannak ezek a roxforti házak színeiben is? És a még meg sem jelent nyolcadik könyvvel mi a helyzet? Egy kiadó most a filmekből ismert utazós ládában küldi ki a már megjelent könyveket. És azt is vállalják, hogy az első megrendelőknek augusztus első hetében megjelenő nyolcadik könyvet (Harry Potter és az elátkozott gyermek) is elküldik ugyanebben a dizájnban. A gyűjtőknek való összeállítást aranyárban mérik, 275 dollárt kérnek a kollekcióért.

  harry