Erika, Bella
14 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bo egy 11 éves, autista kissrác, akinek az iskolai évei, hogy is mondjam, meglehetősen nehezen telnek, mert a gyerekek nem túl toleránsok egymással, sőt kifejezetten kegyetlenek tudnak lenni, és ez egy autista gyerek esetében hatványozottan előjön - például a menzán nem ül le senki mellé, és így tovább. Ezen változtatott a sors, pontosabban Travis Rudolf szélső-elkapó, aki a Florida State University egyetem amerikaifutballcsapatában játszik, és mint ilyen, nagy sztárnak számít már most.

  14117740 10109156721673181 5161857905091249167 n

  Rudolf pár csapattársával együtt Bo sulijában volt látogatáson, amikor kiszúrta, hogy a srác egyedül ül az ebédlőben, odaült hozzá,  megkajáltak, beszélgettek, és készólt egy fotó is - ezt posztolta ki Bo édesanyja a Facebookra, és írta hozzá, hogy

  Nagyon hálás vagyok Travisnek azért, hogy ez egy olyan nap volt, amikor nem kellett azon keseregnem, hogy Bo egyedül eszik.

 • A IX. kerületi Sobieski János utcában történt malőrről kedden már írtunk, de ma a katasztrófavédelem Facebook-oldalán képek is megjelentek arról, hogy is nézett ki belülről, amikor a szomszédban zajló építkezés közben átütték egy harmadik emeleti lakás főfalát. A lakásban egyvalaki élt, neki muszáj volt egy időre kiköltöznie. A ház többi lakója még tegnap este hazamehetett, az ő lakásaikat biztonságosnak találták.

  14103063 1061350223918949 2474713192300819915 o
  Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook
 • Az Artisjusnál regisztrált dalcímekben szereplő leggyakoribb szavak 2015-ben
  Az Artisjusnál regisztrált dalcímekben szereplő leggyakoribb szavak 2015-ben
  Fotó: Artisjus

  Az nagyon szép és jó, hogy a daloknak nemcsak az előadóit, hanem a szerzőit is megilletik mindenféle jogok, csakhogy eddig Magyarországon elég nagy köd takarta el, melyik dalt ki is írta pontosan. Ezen akar segíteni most az Artisjus, úgyhogy a Zeneszöveg.hu-val való együttműködésben elérhetővé tették (eddig) jó negyvenezer magyar dal szerzői adatait. Ez persze nemcsak a kíváncsi hallgatóknak lehet jó, de így még akár a szerzők is könnyebben hozzájuthatnak az őket megillető jogdíjakhoz. A módszerről bővebben a Dalszerző.hu-n.

 • Egy előzetes már készült a Marvel új szuperhősfilmjéhez, a Doctor Strange-hez, amelyben olyan nagyágyúk játszanak, mint Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton és a 12 év rabszolgaság sztárja, Chiwetel Ejiofor. A film november 3-án kerül a magyar mozikba, ami nem épp holnap lesz; addig is kijött egy rövidke videó, amelyben az alkotók és a színészek beszélnek a filmről. És ha ez nem lenne elég, az Ain't It Cool még két új látványtervet is közölt a filmből.