Alfréd
5 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A szerdai Brit Awards gálán két ügyefogyott csontváz figurája is feltűnt a színpadon Katy Perry és Skip Marley műsora alatt. A köztudottan Clinton-párti énekesnő üzenetét nem volt nehéz kiolvasni, hiszen a bábuk pont úgy voltak felöltözve, ahogy Theresa May és Donald Trump a brit miniszterelnök januári, fehér házi látogatásakor, amit az interneten is hamar kiszúrtak persze.

    A Brit Awards két fődíját, a legjobb brit férfi előadónak és a legjobb brit albumnak járó elismerést egyébként David Bowie és a Blackstar kapta, már posztumusz persze. A legjobb női előadó Emeli Sandé lett, a legjobb brit együttes pedig a The 1975.

  • Egy moszkvai raktárépületben mutatták be a Scorpion-3 névre keresztelt repülő motort. Kerekek helyett 4 forgó lapát emeli a levegőbe - első látásra a motor és 4 drón keresztezésének tűnik. A gyártó állítása szerint a szerkezet 120 kilót tud felemelni, és 48 km/h sebességet lehet elérni a repülő motorral. A beépített biztonsági berendezés a repülési magasságot és a maximálisan elérhető sebességet is korlátozza, de így is nagy élmény lehet majd elsőként motorozni a levegőben.

  • Elég öcsi videót sikerült a neten találni, ami az Identitesz nevű szervezethez fűződik. Tudják ők azok a kretének, akik szarásig erőlködnek, hogy a magyar alt-right élharcosai legyenek, de közben hol infantilis, félnáci Lutra albumozásra, hol értelmezhetetlen üvöltözésre futja tőlük. 

    Nem nagyon akarok spoilerezni, de én rögtön az elején befostam a röhögéstől, amikor a drámainak szánt klimpírozásra egy Boncz Géza hangján megszólaló fiatal azt fejtegeti, hogy mi lesz 2040-ben, amikor jó eséllyel azt se tudja, hogy a hétvégén mit fog csinálni. Egy valamit szeretnék kérni a szervezettől: engem ne mentsetek meg! 

  • Március 16-án, csütörtökön, archív fotónapot rendez az Index címlapjáról már bizonyára ismert Fortepan és a londoni Archive of Human Conflict az Útisz Galériában, ahol mindenféle jó minőségű, 1960 előtti fotóhagyatékokkal lehet találkozni – sőt, akár vásárolni, eladni és felbecsültetni is lehet majd. Az eseményen ott lesz például Thomas Szlukovenyi, az Archive of Modern Conflict kurátora és a Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrielnöke, Kincses Károly fotómúzeológus, valamint Tamási Miklós, a Fortepan szerkesztője is.

    A részvétel ráadásul ingyenes, csak regisztrálni kell hozzá. Minden fontos információ megtalálható az esemény Facebook-oldalán.