Melinda, Vivien
2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A cím talán furcsa, pedig csak az amerikai rendőrök újabb közösségi médián megjelent gyöngyszeméről beszélünk.

  Szóval itt van ez az eltűnt, karácsonyi pulcsiba és kék nadrágba öltöztetett és nagyon mérges csivava, akit a washingtoni Bellevue rendőrei találtak az egyik helyi parkban. A rendőrök megosztottak egy képet az ebről hogy megtalálják a gazdáját, ez pedig szebb nem is lehetne:

  Twitteren a kép általános jókedvet váltott ki, még a kollégák körében is. Jefferson megye seriffje azt írta, érthető, hogy szegény kutya mérges, hiszen a pulcsija egyáltalán nem megy a nadrágjához.

 • Egy névtelen bejelentő infója alapján valószínűleg megtalálták a dachaui láger két éve ellopott vaskapuját, azt, amelyiken a hírhedt „Arbeit macht frei”, a „munka szabaddá tesz” felirat is rajta van.

  A 100 kilós kapu a hírek szerint Norvégiában, Bergen mellett van, a német rendőrség még csak fényképen látta, de az alapján szerintük valódi.

  kapu
  Fotó: Polizei Bayern

  2009-ben a hasonló feliratú auschwitzi kaput is ellopták. Azt utóbb szintén Skandináviában találták meg: egy Anders Hoegstroe nevű neonáci volt a megbízó, őt emiatt két évre ítélték.

 • A cím egészen hajmeresztőnek hangzik, pedig gyakorlatilag pontosan ez történt a lengyel Kamienna Góra városában.

  A történet a 25 éves Kamilról szól, aki elment italozni és egy kicsivel több vodkát gurított le mint amennyit kellett volna. Annyira rosszul lett, hogy a kocsma előtt össze is esett, és hiába hívták hozzá a mentőket, sem ők, sem a kórházi orvosok nem tudták újraéleszteni. Ezután annak rendje és módja szerint halottnak nyilvánították és levitték a kórház halottasházába.

  Ezzel vége is lehetne a dolognak és ez egy nagyon szomorú és tanulságos történet lenne a mértékletes alkoholfogyasztásról. De persze ezzel még közel sem volt vége, a hullaház egyik őre még aznap furcsa hangokat hallott a teremből. Először azt hitte, hogy megint fiatalok törtek be hozzájuk, de a zaj az egyik hűtőből jött. Kiderült, hogy a meztelen és nagyon is élő Kamil az, aki leginkább egy takarót szeretett volna kapni.

  A férfinek ezután visszaadták a cuccait és rövidesen ki is engedték a kórházból, Kamil pedig - hogy kerek legyen a sztori - hazafelé azért még visszament a kocsmába.

  (Metro)

 • Bevallom súlyos tájékozatlanságom: én még nem hallottam a Makapansgat-kavicsról. Pedig ez lehet a világ legügyesebb kiállítási marketingfogása legrégebbi műtárgya, amit most először mutatnak meg a nagyközönségnek a londoni British Museumban. A kavics hárommillió éves lehet, a rejtélye évtizedek óta foglalkoztatja a kutatókat. Tényeket alig tudunk, viszont annál több elmélet született róla. Nézzük!

  Tények: A kavicsot az 1920-as években fedezték fel a Dél-afrikai Köztársaság Limpopo tartományában néhány Australopithecus-maradvány mellett. A két lábon járó, emberszabású Australopithecus az ember egyik legkorábbi elődje. Ami érdekes, hogy a kavics származási helyétől több kilométernyire került elő, tehát valaki arra a helyre vihette.

  Elmélet 1: A kavics igazából az empátia legkorábbi ismert megmutatkozása lehet. Megtalálója kisgyermeknek hihette a követ.

  Elmélet 2: A kavics az öntudat fejlődését mutathatja: megfelelő szögből nézve ugyanis a lelet egy Australopithecus africanus arcára emlékeztet. A kavicsot ezért sokarcú kőnek is nevezik.  

  Elmélet 3: Ez lehet a világ első ismert kiállítási tárgya. Elődünk elrakta, hazavitte és valamiféle műalkotásként tekintett rá a kavicson található arcrajzolat miatt. John Giblin, a kiállítás társkurátora szerint ez a kavics a kíváncsiság korai megmutatkozásának bizonyítéka, a valódi művészet előfutára. Aki megtalálta, azért tette el, hogy a későbbiekben elmélkedhessen rajta, gyönyörködhessen benne.

  A legvalószínűbb, hogy soha nem fogjuk megtudni a kavics valódi történetét. De ez mindegy is: ha műalkotásnak nézzük, akkor az is. Gondoljon csak a világ leghíresebb piszoárjára