Orbán
10 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • József a vaterán lőtte ezt a nyomóklisét, oda valószínűleg a nyomdából került. Elég jó kis cucc, sokan bekeretezve falra tennék, én mondjuk hátulról meglőném egy lámpával is.

  18620361 813224185510949 6103679354378527301 n
  Fotó: Mónika / Olvasónk

  Ilyen nejlonszatyrok készültek vele régen, amikor még a két nagy áruházlánc csatázott egymással: a Skála és a Centrum. A korabeli zacskóknak elég szép a felvevőbázisa, a tulaj most azt próbálgatja, tud-e vele pólóra is nyomni, vagy az üdvösséghez el kell készíteni ugyanezt a mintát szitára.

  Ha lenne ilyen póló

  • 196
   hordanám, nagyon menő!
  • 144
   kerülném, kínos már ez a retró!
 • Az Index fotósa a minap a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének (aka SOTE-torony) egyik legfölső emeletén járt, és készített pár képet az Orczy-kert (avagy park) panorámájáról. Mint azt bizonyára tudják, a VIII. kerületi közpark a Ludovika Campus építkezései miatt jó ideje le van zárva, illetve jelenleg csak egy kis része, a futópálya és a műfüves focipálya látogatható. Az elmúlt időszakban voltak tiltakozások a kert fáinak kivágása ellen, most elővettünk pár régi képet, hogy lássuk mennyi fa tűnt el a területről. Kezdésnek itt egy gif, érdemes nézni a bal szélen a kollégiumi épület miatt mekkora fás terület tűnt el, hogy a futókör fölötti részen is kevesebb a fa és hogy a tó partján is erősen ritkult a növényzet:

  Fotó: Nagy Attila Károly (2006) / Bődey János (2017) / Index

  És itt van két szűkebb képkivágás a 2006-os és a 2017-es állapotról:

  A beruházásnak még közel sincs vége, az Orczy-kert egyes részein további építkezések zajlanak, a tó partjának átépítése is várható. Hogy pontosan mennyi fa esett, esik, fog esni mindennek áldozatául, a jó ég tudja csak.

 • Barack Obama volt amerikai elnök.

  Angela Merkel német kancellárral együtt mentek a 36. Német Evangélikus Egyházi Napok (DEKT) egyik pódiumbeszélgetésére csütörtökön.

  Obama és Merkel a Brandenburgi kapu előtt, szabad téren tartott beszélgetésen - több tízezer néző előtt - elmondta, hogy "nagyon büszke" januárban befejeződött elnökségére, és a legnagyobb büszkeséggel az egészségügyi reform tölti el, amelynek révén 20 millióval növelték az ellátásra jogosultak számát és új szintre emelték a lécet a következő elnöki adminisztrációknak. Szerinte a nacionalizmus, az idegenellenesség és az antidemokratikus irányzatok erősödése miatt a nemzetközi közösség "válaszúthoz" érkezett és értékei veszélybe kerültek. Ezért most meg kell vívni egy "fontos csatát" a közös értékeket fenyegető erők ellen - mondta.

 • Kezdjük azzal, hogy nyilvános posztban tették közzé egy lap (oké, hogy propaganda, de akkor is) megkeresésére adott válaszaikat, még a cikk megjelenése előtt. Ez nem túl fair, mi is elég idegesek szoktunk lenni, ha egy ilyet megjátszik valamelyik minisztérium.

  De a tartalom is furcsa: a Momentumot ugye azzal cseszegetik mostanában, hogy a vezetői egy csomó HÖK-ös pénzt kaptak egyetemista korukban. Erre a Momentum visszavágott, hogy Zaránd Péter a posztjaiért csak havi átlagosan 57 ezer forintot kapott, és ezt egy hosszú levezetésben igyekeznek is bizonyítani.

  Nade!

  Egy posztért átlagosan tényleg ennyit kapott, de ha ezeket a posztokat párhuzamosan vitte, többet is egyszerre, akkor azért ez nem egy korrekt matekozás. Hiszen ha nekem két hónapon át van egy 50 és egy 100 ezres melóm is, akkor átlagosan tényleg 75 ezret kaptam a posztjaimért, de közben valójában 150 ezres fizum volt.

  Persze úgyis szimpátia alapján dönti majd el mindenki, hogy én menjek a francba, vagy a Momentum.

  Frissítés!

  Reagált a Momentum, mégpedig az alábbiakat:

  "Kedves Rovó Attila!

   A mai indexes cikkük kapcsán fontosnak tartjuk tisztázni, hogy Zaránd Péter pontosan milyen tisztségeket mikor töltött be a Hallgatói Önkormányzatban: 

  – 2012 májustól 2012 decemberig voltam az ELTE EHÖK Közkapcsolati alelnöke, 70 000 Ft-s ösztöndíjért

  – 2013 januártól 2015 decemberig voltam a HÖOK választmányi tagja, havonta 120 000 Ft-s ösztöndíjért

  – 2013 októbertől 2015 augusztusig voltam az ELTE EHÖK elnöke, 25 000 Ft-s ösztöndíjért

  – 2015 januártól 2016 januárig voltam HÖOK BRSZ elnök 30 000 Ft-s ösztöndíjért

  Két tisztséget vállalt tehát az EHÖK elnökség mellett.

  A Lokál kérdése nem a havi átlagra irányult, hanem a matekpélda megfejtésére, így levezettük, hogyan jött ki a már múlt héten publikált 57600-as összeg. De a kritika jogos, valóban hiba volt így átlagot vonni az ösztöndíjaiból, és azt a látszatot kelti, hogy ez volt a havi teljes ösztöndíjösszeg. Ezért elnézést kérünk.

  Fontosnak tartjuk azt is megjegyezni, hogy a Lokál cikke már 00:01-kor megjelent a lokal.hu-n, részben erre is reagáltunk a 00:25-kor megjelent válaszunkkal, a propagandacikk ugyanis úgy fogalmazott, hogy nem volt érdemi válasz a részünkről."