Tihamér, Annamária
19 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • - címmel küldte el ezt a képet Sajó kolléga egy, a fesztiválon felállított óriáskeréken mászkáló ismeretlenről. 

 • Egészen megdöbbentő, mennyire passzol az unásig ismert Disney-megaslágerre az utolsó epizód (egyik) csúcsjelenete. De még a szöveg is! Különösen a végén az a "cold never bothered me anyway", vagyis amúgy sem zavart soha a hideg, ami a Frozen jégvarázsló hercegnőjének a szájából egészen másképp hangzott, mint Cersei Lannister mosolya alá vágva. Aki ugyebár jól tudja, hogy a következő szezonnyitóval beköszönt a hat évada ígérgetett tél, zombiinvázióval, világvégével, mindmeghalunkkal.

    

 • Június 5-én délután rakta le első tojását az a szalakóta mama, akit a Filmdzsungel és az MME közösen kamerázott be. Szerdán és csütörtökön pedig az azóta hat tojásból kettő feltört, és kibújtak a fiókák:

  Screen Shot 2016-07-01 at 13.57.23.png

  A webkamera kommentelői Csupinak és Csupiknak keresztelték el őket. Ha lemaradt a nagy pillanatról, akkor még van négy tojásnyi esélye, ugyanis a dél-alföldi Sándorfalva határában, a leendő Szalakótavédelmi Központ közvetlen szomszédságába kirakott mesterséges fészket egész nap követheti online itt.

  És hogy mi lesz ebből a két csufi fiókából? Hát ez!

 • Miután a brexit-népszavazáson győztek a kilépéspártaik, nyilvánosságra hozták visszadobott plakátötleteiket azok a reklámügynökségek, amelyek a bennmaradás mellett kampányolóknak dolgoztak.

  Amiből az derül ki, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk: egy csomó elég erős kép nem kellett a kampánystratégáknak. Ami már csak azért is meglepő, mert - a vádak szerint - a gazdasági oldalon eleve a félelemkeltésre játszott a bennmaradási kampány, szóval azzal nem lehetett baj, hogy túl rémisztőek (meg amúgy nem is azok). 

  Ilyet amúgy még soha nem csináltak az érintett ügynökségek, most is csak azért tették meg, mert nagyon ki vannak borulva, hogy így alakult az egész.

  Egy-két hónappal a voksolás előtt egyébként még elég kényelmes előnye volt a bennmaradásnak felmérések szerint, az utolsó egy-két hétben fordultak meg az erőviszonyok. És nyilván nem ártott volna, ha a kampány végére marad még egy kis puskapor.