Vencel
7 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Itt fogják ugyanis kiállítani a róla készült festményt a Meg fogsz gyógyulni! című nagy és átfogó drMáriás-kiállításon a Zsolnay Negyedben.

  Képernyőfotó 2016-09-28 - 9.58.33.png

  A további festményeken olyan híres emberek láthatók, mint Rákosi Mátyás meztelen kopasz nőként, Horthy háttal Magritte, Habony Árpád viszont harcosan Malevics stílusában vagy L. Simon László, mint kékszakállú herceg. A Zsolnay Negyedben egyébként nemcsak régi, hanem új képek is lesznek, és egészen november végéig lehet majd megnézni őket. 

  01 Habony Malevics mutermeben

  Sőt, lesznek felolvasások is: drMáriás eddig megjelent két verses- és hét prózakötetéből Ladik Katalin, Fábry Sándor, Keresztury Tibor, Waszlavik Gazember László, Lovasi András, Lévai Balázs és Rátgéber László olvasnak fel. Maga Rátgéber nyitja meg a kiállítást is, és nyilván lesz Tudósok koncert is.

 • A Reuters drónja járta be a város ostromlott részét, melyben az állandó bombázás és a tüzérségi tűz túlzás nélkül egyetlen házat sem hagyott épen:

 • Egy 21 éves ausztrál beült egy mobilvécébe, de amikor ráült az ülőkére, éles szúrást érzett a nemi szervén. És ekkor rémület  hasított bele, mivel ezt a szúrást öt hónappal ezelőtt már érezte egyszer, amikor péniszen csípte egy igen erős méreganyagot termelő vöröshátú pók.

  Az futott át rajtam: nem hiszem el, hogy megint megtörtént!

  Pedig megtörtént: a vécédeszka alól ugyanis előmászott a nyolclábú fekete tettes, potrohán a jellegzetes vörös homokórával. Jordan ráadásul az első incidens óta tart a mobilvécéktől, és csak gondos ellenőrzés után mer ráülni a deszkára. Az esetből szerencsére az iszonyatos fájdalmon kívül nem lett komolyabb baj, a vöröshátú pók mérgére ugyanis 1956 óta van ellenszérum, és azóta egyetlen ember sem halt bele az állat csípésébe.

  (BBC)

 • Meglehetősen furcsa alkalmazással állt elő a London Sperm Bank Donors nevű cég, amivel a nők lényegében egy csomó paraméter alapján kiválaszthatják leendő gyermekük apját.

  A donorok potom 950 font (kb. 340 ezer forint) kifizetése után már hozzá is adódnak az app adatbázisához, ahol a nők többek között szem- és hajszín, végzettség, foglalkozás és személyiség alapján is szűrhetnek, hogy biztos megtalálják az igazit. Sőt, ha még így sem sikerülne jó fogásra akadni, akkor egy kívánságlistát is létrehozhatnak, ami jelez, ha megjelenik álmaik férfija.

  A spermabank szerint ez remek lehetőség a nők számára, hogy otthonuk kényelméből, anonimitásukat megőrizve választhassák ki az ideális alanyt. Persze kritikusai is akadtak az alkalmazásnak, a Comment on Reproductive Ethics egyik képviselője úgy gondolja, ez az apaság, sőt a szülőség teljes ledegradálása.