Angéla, Petronella
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • üres

  Vaszary Kolos Kórház, Esztergom.

 • Kezdjük valami nem nagyon izgivel: az Európai Parlament is kirakta a Twitterére, hogy kiadott ma az Eurostat egy közleményt arról, hogy mekkora lesz az EU-ban az infláció májusban, -0,1 százalék, vagyis a dolgok olcsóbbak lettek, mint voltak. Egy grafikont is csatolt ehhez az Eurostat, amiből az látszik, hogy

  az energiaárak májusban több mint 8 százalékkal csökkentek Európában.
  Infláció alakulása az EU-ban májusban
  Infláció alakulása az EU-ban májusban
  Fotó: Csurgó Dénes

  Ebből a csökkenésből viszont itt Magyarországon szinte egészében ki fogunk maradni, mert a kormány a rezsicsökkentés jegyében hatóságilag megszabta az energiaárakat. Ez szuper volt a fogyasztóknak akkor, amikor drágább volt az áram meg a fűtés, viszont most, hogy a világpiaci ár egyre csak esik, a magyar ár ott maradt, ahol volt. És hogy mi történik a különbséggel? Azt a magyar állam zsebre teszi. Vagyis

  most éppen attól védi meg a magyar állam a fogyasztókat, hogy kevesebbet fizessenek az áramért. 
 • Az MTI számol be a hírről, hogy osztrák tudósok statisztikai modellje szerint a házigazda Franciaország és a világbajnok Németország válogatottja a leginkább esélyes a végső győzelemre a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. 

  Achim Zeileis, az innsbrucki egyetem kutatója és két bécsi kollégája, Christoph Leitner és Kurt Hornik 19 fogadóiroda oddsszait vette alapul, és kombinálta egy komplex, statisztikán alapuló számítással az előrejelzés elkészítéséhez. A kutatók saját adataik szerint ezzel a módszerrel a 2008-as Eb-döntőt, valamint a spanyolok 2010-es vb-, és 2012-es Eb-győzelmét is helyesen jósolták meg. 

  A kimutatás szerint a magyar válogatottnak 0,3 százalék az esélye van az Eb-győzelemre, ennél kevesebbet csak az észak-írek és az albánok kaptak (0,2-0,2 százalék).

  A kutatás alapján a magyaroknak 47 százalék esélyük van továbbjutni a csoportból, a negyeddöntős szereplésükre ugyanakkor már csak 15,7 százalékot, az elődöntőbe jutásra 4,9, míg a fináléba kerülésre 1,5 százalék esélyt valószínűsít a modell.