Jácint
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha tud angolul, és érdekli az emberek közti bizalom, akkor bátran szánjon 20 percet Nicky Case híresebb a játékára. Ez a fogolydilemma nevű ismertebb játék különböző stratégiái segítségével magyarázza el, hogy miért ellenségeskedhetünk egymással folyton.

  Ha nem akar játszani, a legfontosabb tanulságokat akkor sem árthat megjegyeznie. Már csak azért sem, mert ugyanezt nyomatják a pápák, elképesztően megkönnyítené az üzleti életet vagy épp csak jobb és sikeresebb emberek lehetünk akkor, ha ezeket észben tartjuk:

  • A hosszú távú kapcsolatoknál az emberek kevésbé akarják átverni egymást (kevésbé is éri meg nekik) , érdemes ilyenekre törekedni
  • Törekedni kell a "nem zéró összegű játékokra", azaz ahol egyszerre mindkét fél nyerhet, nem kizárólag a másik kárára.
  • Minél jobb informáltságra van szükségünk, kommunikáljunk sokat a másik féllel. Félreértések miatt kudarcba sodródni, rosszul dönteni elég nagy öngól. Ez ma, az államok által irányított propaganda-szőnyegbombázás korában különösen fontos lehet.

  Hosszú távon mi alakítjuk az életünk játékszabályait, szóval mindez tényleg rajtunk múlik, nem az államon, a politikusokon, a hülye szomszédon vagy mondjuk Superman kozmikus erején.  

 • Egy bébidelfint halálát okozták turisták, akik az állatot körbeadogatták, amíg fotózkodtak vele egy zsúfolt spanyol tengerparti strandon.

  dolphin

  Az állatot Mojácarban mosta a tenger a partra, a fürdőzők azonnal körbevették. Az állatvédők szerint az állat azonban megmenthető lett volna, ha ahelyett, hogy az emberek szelfizgetni kezdtek volna vele, inkább az állatvédőket értesítik.

  Az állatvédők szerint több százan fogdosták és gyötörték az állatot, amely feltehetően még szoptatást igényelt, emiatt amúgy is érzékeny volt, és valószínűleg rettegett a körülötte történtektől. Az egyik fotón az is látszik, hogy egy gyerek, vélhetően tudatlanságból, befogja az állat feje tetején lévő orrnyílását. Mire valaki végül értesítette a hatóságokat, és azok kiértek, a delfinborjú már nem élt.

 • Pár napja megjelent cikkünkben írtunk arról, hogy virágzik a világvége-biznisz, óriási üzlet most a bunkergyártás. Ron Hubbard, az Atlas Survival Shelters nevű cég tulaja is tudja ezt, itt éppen egy luxuskivitelű, 25 méter hosszú, hatszemélyes óvóhelyet mutat be a kaliforniai Montebellóban.

  A National Geographic felmérése szerint az amerikaiak 41 százaléka szerint jobb befektetés túlélőfelszerelést vásárolni, mint félretenni például a nyugdíjas évekre. Amióta Észak-Korea nukleáris robbanófejet célba juttatni képes, interkontinentális ballisztikus rakétával kísérletezget, egyre több amerikai álma egy atombiztos bunker.

 • Itt ez a videó, mielőtt elindulna otthonról a légkondis irodába.

  Ha azt hiszi, hogy mindent lelőttem a címben, várja ki a videó végét, ahol megérkezik a küzdelembe a harmadik fél is!