Rózsa
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • cikkünk a témában:

  Mégsem lesz esküdt Taylor Swift

  Pedig úgy volt, hogy az lesz, hiszen az amerikai jogrendszer sajátossága, hogy bárkit behívhatnak esküdtnek egy adott ügyben. Az énekesnő le is maradt az MTV VMA díjkiosztóról, mivel helyette Nashville-ben kellett részt vennie egy nemi erőszak- és emberrablási ügy tárgyalásán.

  Egy másik esküdt ki is posztolta a közös szelfijét Swifttel, de aztán nem menőzhetett tovább az újdonsült ismeretségével, mert a bíró úgy döntött, az énekesnő a folyamatban lévő szexuális zaklatási ügye miatt összeférhetetlen, és felmentette az esküdti kötelezettsége alól.

  A másik ügyben egy volt rádiós műsorvezető perelte be Taylor Swiftet, amiért az énekesnő szerinte alaptalanul vádolta azzal, hogy a fenekét markolászta, és emiatt még az állásából is kirúgták. Swift viszont fenntartja állításait, és az ügyet Denverben bíróság tárgyalja majd.

 • A hármas metrón utazva szúrta ki Marci, hogy valami nem stimmel ezzel a Diákhitelt reklámozó képpel: és nem, nem az, hogy valami feneketlen bödönnek mutatja a hitelprogramot, ami csupa móka és kacagás, hanem hogy Magyarország felett, Szlovákia és Csehország közt kimaradt a két országot elválasztó határvonal.

  De tőlünk délre sem bíbelődtek sokat a térképpel: úgy, ahogy van, meghagyták egész Jugoszláviát.

  Fotó: Olvasónk, Marci

  Nem egyértelmű, hogy művészi koncepcióról van szó, vagy az Európa-térkép keresésekor megviccelte a grafikusokat az internet.

 • Fotó: Mudri László

  Előző héten jelent meg a cikkünk a Dreher, a Tesco, és a Soproni kézműves söreiről, amiben szóvá tettük, hogy az utóbbi cég american pale ale típusú sörét pár helyen lehet kapni, de igazából senki nem látott egy hivatalos listát. Szerencsére az olvasók voltak olyan segítőkészek, hogy elküldtek pár lelőhelyet (néhol árral együtt), szóval aki szeretné kipróbálni, akkor a következő helyeket keresse:

  • Museum Café (Székesfehérvár) - 470 forint
  • Propeller söröző (Szeged) - 350 forint
  • Grund (Budapest)
  • Zöld kancsó (Budapest)

  Jó, hát ez négy hely a tízmillió italbolt országában, de már ez is valami!

  frissítés: A jóisten áldja meg az olvasókat! A poszt élesítése után nem sokkal egyikőjük elküldte a Soproni hivatalos listáját, szóval mindenki megnézheti magának, hogy merre lehet a sört kapni. Ha már itt tartunk, valaki nem tud egy megbízható vízvezeték-szerelőt?

 • Fotó: Youtube (Demi Lovato: Really Don't Care

  Most kezdik felkapni a Quartz cikkét, ami a rengeteg mai popszámban hallható, úgynevezett Millennial Whoop (legyen mondjuk Ezerévi kurjantás) elterjedését elemzi: a lényege, hogy mostanában tucatnyi dalban lehet felfedezni ugyanazt az elemet, amikor egy adott hangköz, a kisterc két hangja közt ugrál, jellemzően woa-woa vagy épp oú-oú felkiáltásokkal. Ha ezt most elsőre nem érti, semmi gond, itt a Quartz rövid videója, de ha egyszerűbb elindítania, itt van a Youtube-verzió:

  Az, hogy nagyon hasonló elemekből épülnek a popszámok, nem ismeretlen dolog: a The Axis Of Awesome nevű zenés-vicces csapat többször is bővítette azt a dalát, ami arról szól, hogy ugyanaz a négy akkord az alapja tucatnyi popszámnak - amiket végül össze is fűznek egy dalba: