Bertalan
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A muszlim nőknek kitalált egész testet eltakaró fürdőruhát, a burkinit több francia városban betltották. Országos tiltás még nincs, de önkormányzati szinten több strandon már szabályozták a viselését.

  A világsajtót épp most járják be azok a képek, ahol felfegyverzett rendőrök a nizzai tengerparton körbeállnak egy fejkendőben a teljes testet takaró ruhában fekvő nőt, majd arra kötelezik, hogy vegye le a ruháját. A nőn egyébként nem a betiltott burkini látható, csak egy sima kendő, amit magára terített, a rendőrök mégis intézkedtek.

  A tiltás támogatói azt mondják, hogy a burkini vallási jelkép, és a francia köztársaság szekuláris berendezkedését veszélyezteti, ha azt viselik a muszlim nők a strandon. Az ügy egyébként óriási politikai lufinak tűnik, egy nagyon kevesek által hordott ruhadarabról van szó, a tiltás ötlete a szélsőjobboldali Nemzeti Fronttól indult be, és sokkal inkább tűnik idegengyűlölő kampánynak, mint egy valódi probléma szabályozásának.

 • A hét elején Borsodban jártunk, hogy megnézzük milyen fejlesztések valósultak meg a Voldermort-ügybe keveredett Mengyi Roland választókerületében. Az egyik környékbeli településen szembe jött egy olyan kerékpár, amilyet mi még sehol sem láttunk, pedig biztos több is van belőle az országban. Kattintson a képre a nagyobb méretért! 

  A Neuzer márkájú, Belügyminisztérium felirattal ellátott biciklit közfoglalkoztatottak tolják. A kerékpár a munkájukat segíti, az előre és hátra felszerelt rekeszekben ásókat és egyéb kertészeti eszközöket szoktak szállítani. A fotó egyébként Hejőbábán készült, ami már nem Mengyi, hanem Tállai András választókerületébe tartozik. 

 • Nemrégiben hatalmas csattanást hallottunk a szerkesztőség előtt, reméljük, azért nem sérült meg senki.

  Sajnos nem ez volt az első ilyen, két napja az Árpád-híd budai felüljáróján sodródott egy autó a szalagkorlátnak.

 • Rengeteg ember próbál feljutni a harmadannyi befogadóképességű pótlóbuszokra, mindenki lökdösödik, szitkozódik, nyomják egymást az emberek. Aki teheti, kerülje el a környéket, a kocsisor is torlódik

  - írta olvasónk.

  IMG 2716
  Fotó: Olvasónk, István / Index

  A BKK Facebook oldala szerint a baleset nem sokkal 13 óra előtt történt, a 4-6-os villamosok helyett a Széll Kálmán térés az Oktogon M között pótlóbusz közlekedik. A 17-es villamos a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon a 4-6-os pótlóbuszokkal lehet utazni.