Piroska
-10 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Grant Woolard nem éppen termékeny videós: kereken egy évet kellett rá várni, hogy a több millió lejátszást elérő klasszikus zenei mash upja után kijöjjön a folytatással. Na de most itt van végre!

  klasszikus zenei mash up

  A recept pontosan ugyanaz most is, mint a nagy sikerű első résznél. Vett egy rakás komolyzenei slágertémát (31 zeneszerző 52 darabjából) azután feldobálta őket egy kottára, ahol két, három, helyenként négy szólamban szólalnak egymás mellett a zenei részletek. Az egészet vicces zeneszerzőfejekkel pöttyözte végig, hogy még mókásabb legyen a játék.

  A mostani válogatás kicsit katonásabb, pattogósabb lett, s mivel zömmel az előző századforduló környékének "könnyűzenéiből" válogatott hozzá témákat, kicsit olyan, mint egy néma burleszkfilm kísérőzenéje.

  Viszont most is vannak benne hatalmas poénok elrejtve! Mondjuk amikor egy helyen megszólal benne John Cage 4'33 című műve. Vagyis nem szólal meg ugye, mert az egy

  4 perc 33 másodperc hosszú csönd, amit itt is csak szünetjelek jeleznek a kottában.

  Szóval pompás mulatság az egész, tessék meghallgatni! Aki lemaradt volna az első részről itt pótolhatja, még több klasszikus zenei mókát pedig az Index zenetörténeti sorozatában találtok.

 • 20170117133434-a-hiuzt-magat-nem-de-a-friss-nyomat-kozvetlen-koz
  Fotó: Havasi Zsolt / dunaipoly.hu

  Hiúzkereső túrára indult a Dunaipoly.hu csapata a Börzsönyben, és találtak is egy példányt, pontosabban a hóban nagyon jól megmaradt lábnyomait. Aztán a hiúz is megtalálta a túrázókat, de azért nem kell semmi véresre gondolni: az éjjel a hiúz a túrázók által kitaposott nyomot használta a portyáján. Aki tapasztalt túrázó, akár csatlakozhat is a hiúzkeresőkhöz, január 21-én újabb expedíció indul.

 • 16002853 1574425355904389 7698045040010460039 n
  Fotó: Szamosi Zsófia

  Még kilencszer lehet elcsípni 2013 legjobb előadását, Pintér Béla és Társulata Titkainkját az Egyesült Államokban: január 19. és 22. között Bostonban, a Paramount Main Stage-en játsszák négyszer, január 25. és 29. között pedig New Yorkban ötször a Baryshnikov Arts Center / Jerome Robbins Theaterben. Az aprócska színháztermekhez szokott társulat Bostonban ebben az épületben játszik majd.

 • A buszmegállóban elvileg megállni sem szabad, nem hogy ráállni a teljes megállóra. Ez az autós, aki a napi tahó parkolási versenyünk fődíjasa, azonban megmutatta a Gábor Áron utcában, hogy lehet a szokásoktól merőbeneltérően is használni ezt az egyszerű Bimbó úti buszmegállót. 

  Bár kikockáztuk, annyit azért érdemes tudni, hogy az autónak diplomatarendszáma van.