Ambrus
-7 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Queen megaslágere egy külvárosi lövöldözésről és a rendőrség példamutatóan gyors intézkedéséről szól. Valahogy így (a teljes műélvezethez nyilván szükséges némi angoltudás, és a dalszöveg ismerete):

 • Jobb magyarázatot nem találtam rá, miért épp most jelent meg a Police.hu szemléje szerint a Zsaru Magazinban egy részletes cikk arról, hogy bizony vannak emberek, akiknek felismerhetetlen az ujjlenyomatuk.

  Mitől van ujjlenyomatunk?

  „A fodorszálak a verejtékmirigyekből a bőr felszínére törő kivezető nyílások mentén a felhám megemelkedésével keletkeznek” – magyarázta egy szakember a cikkben, amely nem tesz ugyan említést Lázár Jánosról, de mégiscsak felötlik a sorok között olvasást – kortól függően – újra/épp tanuló emberben a miniszterelnökséget vezető miniszter, akinek bevallása szerint szintén nincs ujjlenyomata – éppúgy, ahogy Pharaon "professzornak", akiről szintén nincs szó a cikkben, hiszen ez pusztán egy technokrata tudományos ismeretterjesztő cikk.

  Lázárt lemutánsozta a rendőrlap?

  Ugyan már, ilyet gondolni is Havasi Bertalan-i értelemben vett marhaság

  Épp csak annyit állít a lap, hogy:

  „A tudomány ismer olyan, nagyon ritka genetikai mutációt, amelynek eredményeképpen a tenyéren és a kéz belső felületén radikálisan alacsony a verejtékmirigyek száma, így az azonosítás alapját képező összefüggő bőrlécrendszer a magzati lét során nem alakul ki. Mivel a daktiloszkópiai azonosítás alapja a fodorszálas bőrfelület egyedi jellegzetességeinek vizsgálata, ezek hiánya vagy alacsony száma esetén a minta szakértői szempontból értékelhetetlenné válik.”

 • Budapest egyik legveszélyesebb kereszteződése a felüljáróval is kombinált Flórián téri csomópont. Szinte mindennaposak voltak itt a balesetek, és a leggyakrabban ezen a részen karamboloztak az autók.

  A balesetek fő oka, hogy a Szentlélek tér felől érkezők húsz méteren belül két lámpát is láttak, és ezek nem azonos ciklusban adtak szabad utat. Ezt nemrég egy videóban is bemutattuk.

  Pár hete a veszélyre figyelmeztető sárga csíkokat festettek fel, és a stopvonalat is néhány méterrel hátrébb helyezték. Ma pedig a lámpákat is átrendezték, és talán újra is hangolják. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk, addig is vezessenek óvatosan!

 • Vannak ugye ezek a legendák a reklámokban használt kajafotókról, hogy a tejszínhabot borotvahabbal helyettesítik, a jégkockák műanyagok, a kávé felvizezett szójaszósz, és így tovább - jobban néz ki mint az eredeti, és jobban fotózható. Hogy mi minden igaz ezekből (spoiler alert: MINDEN!), ahhoz illúziórombolásnak nézzük meg ezt a videót, ami egy reklámfotóilag tökéletes karácsonyi vacsora kulisszatitkait mutatja be. Jó étvágyat!