Valéria
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Emlékszik még King Kong Gyurcsány Ferencre? Most durvábbat mondok: itt van ugyanis Godzilla Hosszú Katinka a 2017-es vizes vb hivatalos imázsfilmjében.

  hosszú.png

  És hogy ne legyen az óriás Hosszú egyedül, felvonul a vízilabda-válogatott valamint a legtehetségesebb úszóink, akik a Dunában versenyeznek a pöttömnyi szurkolók legnagyobb örömére.

  Mondjuk mellékszál, de egy imázsfilmnél nem lenne rossz azt embedelhetővé tenni, hátha sokan meg akarják nézni. Ennek hiányában önnek most kattintania kell a Youtube-ra, ha meg akarja nézni.

 • Tudják mi az, amit még sohasem csinált Lázár János? Hódmezővásárhelyen kiderült: nem adott még át cukrászdát. Egészen mostanáig. 

  lazar fagyizik

  lazar fagyizik
  Fotó: vásárhely24.hu

  Ezen a remek eseményen a kancelláriaminiszter azt is elárulta a Vasarhely24.com szerint, hogy mi a kapcsolat a polgári kultúra és a fagylaltozás között: 

  Ha egy ország úgy érzi, hogy jó irányba halad, akkor a polgári gondolkodás és a polgári kultúra is előtérbe kerül, már pedig a cukrászdába járás egy polgári életforma.

 • Azt a férfit keresik a hatóságok, aki leszakította egy épület ablakának párkányát Békéscsabán. Az esetet felvette a kamera, a videó végén látható:

  Április 12-én a Szent István tér 10. alatti épület Justh Gyula utca felőli egyik ablakáról szakította le a párkányt az ismeretlen rongáló, aki két társával volt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a térfigyelő kamera felvételei alapján felismeri, vagy felismerni véli a rongálás gyanúsítottját, tegyen bejelentést a rendőrkapitányság 66/523-700-as telefonszámán, vagy hívja a 112-es segélyhívót.

 • Az MTI szerint Madrid város közgyűlése megváltoztatott 52, a Franco-diktatúrából fennmaradt utcanevet. A szakértőkből álló, héttagú úgynevezett történelmi emlékezet bizottság állította össze azoknak az utcáknak, tereknek, közterületeknek a jegyzékét, amelyek nevének módosítását javasolta, beleértve azt a 80 javaslatot is, amely a különböző madridi kerületek önkormányzataitól érkezett.

  Az új elnevezéseknél a fő szempont a diktatúra előtti utcanév visszaállítása volt, ahol pedig ez nem volt lehetséges, olyan személyeket választottak névadóként, akik gazdagították a spanyol szellemi örökséget. Törekedtek arra is, hogy minél több illusztris nőnek állítsanak emléket.

  Többek között a következő nevekkel bővült a madridi városi utcanévkínálat:

  • Gerda Taro (az első olyan női fotóriporter, aki munkája közben vesztette életét)
  • Robert Capa, az említett hölgy férje, amúgy világhírű magyar fotóriporter
  • 40 évvel Franco halála után amúgy még mindig volt olyan utca, amely a diktátor nevét viselte, ezt most Diego Torres Villarroelre változtatták (18. századi polihisztor, író, orvos, matematikus)
  • A 2004. március 11-i madridi terrortámadás áldozataira emlékezve egy utca nevét erre változtatták