Olga, Liliána
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És sok minden mást is.

  A Popular Science szállított egy riportot a McKinley klíma-laborból, a világ legnagyobb időjárás-szimulációs hangárából, ahol bármilyen környezeti körülményt elő tudnak állítani a -65 Celsius fokos sarkvidéki hidegtől kezdve, a hóviharon át, a dzsungelbéli párás melegen keresztül a +165 fokos... sütőig?

  Azért van szükség ilyen laborokra, hogy az autókat, repülőket vagy akár a leghétköznapibb fagyállót se élesben kelljen kipróbálni, hogy kiderüljön, működnek-e extrém körülmények között is.

 • A Jessica Hemlin egy amatőr fotós, akinek volt szerencséje egy albínó jávorszarvashoz a kertjében. Szerencsére nála volt a kamerája, így készített pár felvételt a ritka állatról:

  A jávorszarvasoknak óriási elterjedési területe van, Skandináviától Észak- Ázsián keresztül Észak-Amerikáig bárhol megtalálhatóak. Igaz, albínó példányból nem sok van.

 • „Mallorca legbecsületesebb pincérét" ünneplik a spanyol szigeten, Lahouari Saidani ugyanis 77 ezer euró (23,5 millió forint) értékű talált pénzt és csekket adott le a rendőrségen.

  Az algériai férfi a levélszekrények alatt egy papírzsákban, ruhákkal, igazolványokkal együtt találta a pénzt. A Diario de Mallorca című helyi lap beszámolója szerint a szerény körülmények között élő családapának eszébe sem jutott, hogy megtartsa a pénzt. Az észak-afrikai migráns férfi elmondta, hogy eleinte gondjai voltak a rendőrségen, mert „a rendőrök nem igazán akartak hinni egy arabnak, aki egy zsák pénzzel állított be az őrszobára".

  Végül kiderült, hogy az okmányok és a pénz egy ingatlanügynök román nőé volt, aki egy bankban akarta befizetni a pénzt és beváltani a csekkeket, amelyeket a lépcsőházban felejtett. Az algériai pincér nem fogadott el megtalálói jutalmat, de a nő ragaszkodott hozzá, hogy legalább a férfi feleségének adhasson ajándékot. (MTI)

 • Szeptemberre öt buszt alakítanak át trolivá a Szegedi Közlekedési Társaság műhelyében - írja a Délmagyar. Az igencsak lehasznált buszokat egy év munkával alakítják elektromos hajtásúvá.

  2
  Fotó: Borbola Lilla /

  Az új, alacsony padlós trolikban lesz klíma és mozgássérült rámpa.

  3
  Fotó: Borbola Lilla / Délmagyar