Blanka, Bianka
10 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Legalábbis Norvégiában. 1956 eredményéről beszélt Oslóban, a nagykövetségen.

  Facebook

Gyurta a 2012-es olimpiai győzelme után a tragikus hirtelenséggel, fiatal meghalt norvég világbajnok Alexander Dale-Oen családjának adta aranyának másolatát.
  Facebook

  Gyurta a 2012-es olimpiai győzelme után a tragikus hirtelenséggel, fiatal meghalt norvég világbajnok Alexander Dale-Oen családjának adta aranyának másolatát.

  Fotó: Gyurta Dániel /
 • A 10.1-es ios megjelenésével elérhetővé vált a portré mód az iphone 7 Plus telefonokban is, és ma már megjelentek az első fotók, amik megmutatják, hogy a hamis bokeh (tudják, az az effekt a profi fotókon! - nevezzük csak egyszerűen elmosott háttérnek) mekkora hülyeség, ha nem valódi optikai hatás, hanem csak egy szoftver próbálja előállítani.

  Az iphone ilyenkor azt csinálja, hogy megpróbálja felismerni a fő témát, és megkülönböztetni a háttértől, azzal, hogy a hátteret elmossa. Laboratóriumi körülmények között ez viszonylag jól működik (lásd: a fenti reklámfotó), de a való életben elég béna a végeredmény össze-vissza homályosított tárgyakkal. (Ettől függetlenül az iphone7, amúgy baromi jó fényképezőgép)

  Nagyon jót nevettem a Gizmodo mai posztján.

 • A nemzet toxikológusa, Zacher Gábor szerint pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert

  olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle. 

  Zacher szerint az alkoholizmus nem attól függ, hogy mennyit iszik valaki, hanem attól, hogy az ivás szokásként mennyire ivódott bele az életébe - pont ennek a kérdésnek a megválaszolására hirdette meg a Száraz november nevű kihívást a Kék Pont Alapítvány. 

  A Facebookon eddig másfélezren fogadták meg, hogy nem nyúlnak egy hónapig alkoholhoz. Pedig ez az a kihívás, amihez minden olyan embernek jó lenne csatlakoznia, aki hetente egy alkalomnál többször fogyaszt alkoholt.

  A magyarok mértéktelen alkoholfogyasztásáról itt meg itt írtunk rémisztő adatokkal teli cikkeket.