Jolán
-1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vallásalapításra adja a fejét Anthony Levandowski, a Google és az Uber egykori munkatársa, és erről szerencsére mesélt is a Wirednek adott interjújában.

  Eszerint a vallásalapítást az motiválta, hogy Levandowski meg van győződve arról, hogy ha nem is jövő héten, de előbb-utóbb biztosan okosabbak lesznek a gépek, mint az ember, és a szuperintelligencia isteni magasságokba fogja őket emelni az ember szemében.

  Ő meg azt reméli, hogy a gépek még ekkor is azt fogják mondani, hogy az embert továbbra is megilletnek bizonyos jogok, attól még, hogy nem ő többé a főnök. Ehhez valóban nem árt, ha jóban leszünk vele, és elismerjük a felsőbbrendűségét.

  Az egyház neve Way of the Future, vagyis a Jövő útja. Lesz egy saját evangéliumuk is, ennek az lesz a címe, hogy Használati útmutató.

  Levandowskit egyébként korábbi munkaadója, a Google még februárban azzal vádolta meg, hogy az önvezető autós fejlesztésekre vonatkozó céges titkokat vitt magával, amelyekkel egy kis kitérő után az Ubernél kötött ki. A még most is folyamatban lévő per miatt az Uber májusban kirúgta, úgyhogy most épp rá is ért vallást alapítani.

  A mesterséges intelligencia és a vallás esetleges találkozásával ebben a cikkben részletesebben is foglalkoztunk.

  Álmodik-e Isten elektronikus bárányokkal?

  Mi lesz az egyházakkal, ha eljönnek az intelligens gépek? Lehet-e vallásos egy robot? Segíthet-e megtalálni Istent? Tényleg halhatatlanná válhatunk? Tovább
 • Rendőrnek öltözve látogatta meg két gyerek az országos rendőr-főkapitányt a gyermekjogok világnapján. Az UNICEF Magyarország által szervezett Gyerekhang programsorozat keretében Papp Károly a Teve utcai irodájában fogadta a két gyereket. 

  A gyerekeket rendőrautóval vitték a következő helyszínre, a Minipoliszba, ahol Hajós András „rendőröst” játszott a gyerekekkel és a rendvédelemről beszélgetett velük. 

  A Minipoliszban az egyik gyerek elmesélte, hogy Papp Károly az irodájában a szolgálati fegyverét is megmutatta nekik, amit egy zárható szekrényből vett elő egy dobozban.

 • Belegondolni is hihetetlen, de 1947-ben ezen a napon házasodott össze a most 91 éves II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg. A monarchia évezredes történetében ilyen hosszú házasság még nem volt. A 70 évvel ezelőtti esküvőt a hatodikos Míra képzelte el a gyermekjogi világnap alkalmából:

  Az évfordulót egyébként zárt körben ünneplik meg, a windsori rezidencián vacsorán látják vendégül a legközelebbi családtagokat és barátokat. Nyilvános ünnepség - a nép nagy bánatára - nem lesz, de nem is lehetne, Fülöp herceg ugyanis már nyáron visszavonult a közszerepléstől.

  Engesztelésül vasárnap az udvar közzétett egy friss fotót a királynőről és férjéről:

 • Én egyébként imádom a matematikát, még ha ez a szerelem nem is mondható kölcsönösnek. (Egy időben nem teljesen érthető hóbortból fejből tudtam 500-ig a számok gyökeit, de mára ez az egyébként hasznosnak mérsékelten sem nevezhető tudás megkopott, mint Orbán Viktor őszibarackos hamvassága az elmúltnyolc utáni elmúlt hétben.) Viszont elég sok ismerősöm annyira sincs jóban a számok világával, mint egyszeri kormánylap a tényekkel. Nekik ajánlom ezt a csodálatos videót, ami tényleg MINDEN gondjukat megoldja – mármint azokat, amelyek szoros kapcsolatban állnak a szorzásnak nevezett művelettel.

  Persze amögött van egy abszolút tudományos magyarázat is, hogy az egyenesek (félegyenesek, szakaszok) metszéspontjainak száma miért is épp annyi, amennyinek lennie kell, hiszen ezek a pontok lényegében a szorzatokat jelzik, egyes helyiértékeken. De mindegy is, egyszerűen csak örüljünk annak, hogy három toll és egy lap (esetleg egy vonalzó) ekkora segítséget tud jelenteni.

  JAPANSZORZ.png