Emőke
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Donald Trump Jr. elég érdekesen reagálta le a szerdai londoni eseményeket. Vélhetőleg elolvasta az Independenten megjelent cikk címét, majd levonta a maga következtetéseit:

  Nem volt egy jó ötlet, a "Baszd meg magadtól" kezdve kapta az ívet rendesen, érdemes böngészni a tweet alatt:

 • Az Izraeli Régészeti Hatóság szakemberei őskori leletek reményében feltárásokat végeztek a Remle város melletti út építése kapcsán, mivel a környéken korábban 250 ezer éves kőkorszaki szerszámokat találtak. Legnagyobb megdöbbenésükre azonban csak mindössze százéves leleteket találtak, méghozzá I. világháborús brit katonák üres alkoholos üvegeit - de abból legalább több százat:

  Untitled-1
  Fotó: GilLitman / Twitter

  Történelmi tanulsággal azért így is járt a feltárás: kiderült, hogy a csaták szüneteiben a katonák igen jelentős mértékben ittak töményet, gint, likőrt és whiskeyt.

 • Na persze csak akkor ha indokolt. Épp ma jelent meg egy nagy cikk az Urbanistán a nagyvárosi favágásokról, amiben arra is panaszkodtam, hogy miért nem lehet egy táblán tájékoztatni a lakosságot, hogy ki, mit és miért fog majd csinálni a fával. Ahogy az Ausztriától Kanadáig bevett szokás.

  Nos mint az Klári fotóiból kiderül, van ahol ezt tényleg megcsinálják. Persze bízzunk benne, hogy minél kevesebb fát kelljen kivágni, de ha már kivágják (vagy akár csak ápolják őket), akkor valahogy így kellene arról értesíteni minket, városlakókat.

 • Ma van a meteorológia világnapja, amit az időjárás nálunk méltóképpen szép tavaszi napsütéssel tisztel meg. De nem is ez a lényeg. Tudta, hogy a nyelvújítás korában ezt a csúnya szót is magyarították eleink, és igen szép kifejezést találtak rá. Kár, hogy a meteorológia győzött. Mit gondol, mi volt rá a magyar szó?

  Mit gondol, mi volt a meteorológia neve a nyelvújítás korában?

  • 1542
   légtüneménytan
  • 801
   körlégállagtan
  • 796
   légkörészet
  • 459
   felhészet

    

  A helyes megfejtést nézze meg itt.