Fülöp, Evelin
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Jó napot kívánok valami hosszú lejáratú hitelt szeretnék egy sütőtöklevessel, meg egy lecsós batyuval."

  Lássuk be, a bankpiac nem az a terület, ahol a termékekben nagyon mást lehet kínálni, mint a versenytársak, szóval a körítéssel lehet igazán nagyokat villantani. A Magnet, amit magunk között csak hippibanknak hívunk, egy ideje a zöld-fenntartható-közösségi-hipszter vonalra állt rá, és nem is rosszul. Fair trade kávézóval egybekötött bankfiókjuk már eddig is volt, most egy bisztróval kapcsolták össze az egyiket: a Bartók Béla útiba a Farmbisztrósok szállítják az ételt-italt. Mondanom sem kell, a hely kutya-, gyerek- és mindenbarát.

  Nekem kifejezetten tetszik az ötlet. És persze nagyon várom a következő lépést, a kocsmával egybekötött bankot. "Úgy látom egyelőre nem sikerült meggyőznöm, hogy vegye fel ezt pár milliós hitelt. Na de mit szólna egy-két kupica helyi termelőtől származó, fair trade, bio szilvapálinkához? Utána visszatérünk rá."

 • Jó, jó, a karakterek elég bénán néznek ki, főleg, amikor megszólalnak, de akkor is, ki hitte volna el annak idején, amikor a film a mozikba került, és mindenki el volt ájulva tőle, hogy egyszer majd ilyeneket csinálnak unatkozó gémerek?

 • 2016 őszén a MOME Építészeti Intézet BA hallgatói egy balatonföldvári projekt (alkotóház, műhely vagy pavilon) tervezését kapták egyéni feladatnak, melynek lényeges kritériuma, hogy az eső ellen is védelmet nyújtson. Született egy csomó izgalmas elképzelés a függesztett stégtől a fűszigeten keresztül a viharkabinig. Ez itt például Kéry Dorka terve, akit érdekel a többi elképzelés is, itt megnézheti őket.

  06-dorka
  Fotó: MOME Építészeti Intézet
 • Azt hiszem, John Williams a megszámlálhatatlan Oscar- és Grammy-díja dacára most lett igazán halhatatlan klasszikus: