Zsuzsanna
-2 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Duna jegesedése miatt január 8-án leállította a BKK a D2-es hajójáratot, ami a Batthyány térről viszi az utasokat a Kossuth térre. A közlekedési társaság most közölte, hogy a jég levonulásával hétfőn újraindulhat a hajójárat - amivel fél óra alatt teheti meg ezt a hatalmas távot.

 • Az elnök a floridai Melbourne-ben tartott beszédet egy hangárnyi ember előtt, hiszen a választási kampánya után is folytatja a Make Amerika Great Again turnéját. Trump a beszédben a bevándorlás veszélyeit taglalva szóba hozta a brüsszeli, nizzai és párizsi merényleteket, majd hozzátette:

  nézzük meg, mi történt Németországban, vagy tegnap Svédországban. Svédországban! Ki hitte volna ezt? Nagy számban fogadtak be bevándorlókat, és most olyan problémákkal szembesülnek, melyeket korábban el sem tudtak képzelni.

  A probléma csak az, hogy Svédországban egyáltalán semmilyen terrorcselekmény nem történt, és újságírók szerint Trump a pakisztáni Sehwan városával keverhette az országot (angolul Sweden). Sehwanban valóban történt egy véres merénylet pénteken, melyben egy öngyilkos merénylő nyolcvan embert ölt meg.

  Egy másik lehetséges magyarázat, hogy Trump a Fox csatornán láthatott egy interjút a dokumentumfilmes Amy Horowitz-cal, aki a svédországi bűnözés és a migráció lehetséges kapcsolatairól készítette a legutóbbi filmjét.

  Készült néhány fotó is, melyeken Trump olyan, mintha egy visszavonult countryénekes/rocksztár turnézná körbe az országot. Lazán kigombolt ing és zakó, hosszú színpadi kifutó, közönségénekeltetés, nézzék csak meg a képeinket!

 • Ez a piros készülék Adolf Hitler egykori náci diktátor személyes utazótelefonja volt. A telefont orosz katonák adták Sir Ralph Rayner dandártábornoknak Hitler bunkerének feltárásakor 1945-ben. A hétvége során az Alexander Történelmi Aukciósházban kalapács alá kerülő telefon kezdő licitje 100 ezer dollárról (kb. 29 millió Ft) indul. 

 • A rendőrök február 17-én az ittas vezetők kiszűrése érdekében ismét finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek - olvasható a Police.hu-n. A módszer lényege, hogy előre kijelölt helyen, sok rendőrrel pillanatok alatt elvégzik az arra járó összes sofőr alkoholteszteres ellenőrzését (magyarul szondázás). 

  A mostani akcióban a rendőrök 562 sofőr ittasságát vizsgálták, és összesen EGY alkoholszonda mutatott pozitív értéket.