Szabolcs
19 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amikor az üres boltok és alapvető élelmiszerkért sorbanálló hosszú sorok képei után azt gondolnánk, hogy Venezuela gazdasági válsága nem lehetne szomorúbb, akkor jön a hír, hogy 

  az élelmiszerhiány miatt eddig már 50 állat halt éhen Venezuela egyik legnagyobb állatkertjében. 

  A caracasi Caricuao állatkertben vaddisznók, nyulak, tapírok és madarak voltak az élelmiszerhiány első ádozatai, de a legtöbb állat erősen alultáplált. A tigriseknek például hús helyett már leginkább csak mangót és tököt adnak enni, és a medvék is feleannyi élelmet kapnak, mint amennyit kellene. 

  Az állatkert dolgozói megpróbálnak élelmet gyűjteni, amelyik állatot pedig lehet, azt kisebb, jobban ellátott vidéki parkokba küldik. Viszont vidéken általában még rosszabb a helyzet, mint a fővárosban, így nem sok állatnak van esélye arra, hogy jobb körülmények közé kerül. 

  Az állatkerti dolgozók szakszervezetének vezetője szerint az állatkertek helyzete tökéletes metaforája annak, hogy mi zajlik egész Venezuelában. Az olajexportra berendezkedett ország gazdaságát teljesen tönkretette az olaj alacsony világpiaci ára és a kormány politikája is inkább rontott a helyzeten. Az országban már szinte mindenből hiány van, az ételtől a WC papírón át az áramig, az inflávió az egekben, a társadalom pedig szépen lassan összeomlik

  Ilyen helyzetben sokak szerint egyszerűen fel kellene számolni az állatkerteket, az állatokat pedig menhelyekre szállítani. Már ha arra lenne elég pénz és benzin, hogy elvigyék őket. 

 • FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ. FÚÚÚÚÚÚÚJ.RÉMÁLOM. – nagyjából így írnak a lapok erről a döbbenetesen undorító "hús-vér legóember" jelmezről, amit a San Diego-i Comic Conra készített Frank Ippolito maszkmester. És igazuk van.

  Az a bőrszínű fej! Az a száj! A HATALMAS ÖSSZENŐTT KÖRÖM! Fluor Tomi legyen a talpán, aki összeáll egy ilyennel.

  Akinek ez nem volt elég, annak itt van ez a videó, ahol igazi gyerekek közelébe merészkedik a szörny, és legózni is megpróbál:

 • Augusztustól a kelenföldi aluljáróban található ügyfélközpontban és a BKK Központi ügyfélszolgálatán (VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21.) is be lehet fizetni a pótdíjat, vagy utólagosan be lehet mutatni a bérletet - közölte a BKK. A bliccelőknek ezentúl nem kell az eddig megszokott VII. kerület, Akácfa utca 22. szám alá elfáradni, igaz, ettől csak pár utcár van az egyik új befizetőhely, a Rumbach Sebestyén utca. A változás célja, hogy még ügyfélbarátabbá váljon a pótdíjbefizetés lehetősége - írták. 

 • Tudta, hogy a kormány fizet az anyatejért? Eddig literenként 1800 forintot adott az állam literjéért, nemsokára viszont ez az összeg másfélszeresére emelkedik, így 2700 forintot lehet majd kapni a gyűjtőállomásokon, erről tudósít a Magyar Idők. 

  A kormány nagyon szeretné, hogy minél több magyar gyerek kapjon magyar anyatejet, Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár szerint ezért emelik az önkéntes anyatejleadók támogatását. Más kérdés, hogy a közgazdaságtan és a pszichológia még nem igazán döntötte el, hogy többet adnak-e az emberek olyan dolgokból, mint az anyatej, ha többet fizetnek érte. A véradásnál például már az is felmerült, hogy a donorok szívesebben adják, ha nem kapnak érte cserébe semmit, sőt, kifejezetten elveszi a kedvüket a véradástól, ha úgy érzik, lefizetik őket a vérükért. 

  Azért reméljük, hogy minden magyar gyereknek jut magyar anyatej.