Szabolcs
14 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kaliforniai Stanford Egyetem jóvoltából netre került Rodolfo Lanciani, az 1929-ben elhunyt régészprofesszor 4000 darabos képgyűjteménye. A régi római épületeket ábrázoló festmények, rajzok, fotók, metszetek, miegymások többsége a 19. században készült, de van néhány kép az 1900-as évek elejéről, meg persze korábbi darabok is. Néhány rajzot még a reneszánsz idején vetettek papírra.

  Az adatbázisban kor, szerző, technika és persze téma szerint böngészhetünk. A fájlokat kis méretben le is lehet tölteni, de a honlapon hatalmas felbontásban is böngészhetők. Sőt, be is ágyazhatók. Ide is teszek egyet:

  [via]

 • 30 nap börtönre ítélte a bíróság azt a 49 éves német férfit, aki a Roskilde fesztiválon azzal töltötte az idejét, hogy nőket filmezett le pisilés közben. Összesen 60 nőről készített felvételeket. 

  A férfi ügyvédje szerint a nők beleegyeztek a felvételbe, ám a bíróság ezt baromságnak nevezte. Később a vádlott azzal védekezett, hogy ő nem is tudta, hogy ez illegális. Hát most megtudta.

  A Roskilde egy évente megrendezett zenei fesztivál a dániai Roskilde közelében. Európa öt legnagyobb zenei fesztiváljának egyike a Sziget, a Glastonbury, a Paléo Festival és a Rock Werchter mellett. (via)

 • A sorozatban mindig csak a címzett olvashatja el, még a kamerát is elkapják, amikor egyik-másik szereplő gondterhelt arccal forgatja a kezében a híreket hozó papírfecnit, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az apró részletek ne lennének a végtelenségig kidolgozva.

  Az HBO most kirakta a blogjára a legutóbbi rész (7. évad 2.) teljes levelezését.

  Ezt a szerelmes levelet küldte például Jorah Mormont Daenerysnek:

  ez
  Fotó: HBO

  Ezt meg Sam küldte Johnnak a falra, amiben felfedi Sárkánykő titkát:

  702 Props Letters SamToJon 01
 • Egy holland cég fejenként tízezer dollárt ajánl fel a SoundCloud nemrég kirúgott 173 dolgozójának abban az esetben, ha úgy döntenek, nem állnak be sehová alkalmazottnak, hanem saját ötleteiket kezdik el megvalósítani.

  A WeTransfer abban az esetben adja oda a pénzt a volt dolgozóknak, ha azok cserében benyújtanak egy tervet valamiről, "amit tervezni, építeni, vagy menedzselni szeretnének". A cég azért ajánl fel ennyi, egyébként vissza nem térítendő pénzt, mert úgy vélik, az elbocsátott dolgozók zenei és innovációs tehetségét kár lenne sima alkalmazotti státuszra pazarolni.

  Amúgy nem ez az első megmozdulás, ami az ex-SoundCloudosok megsegítésére irányul: nemsokkal a tömeges elbocsátások után létrejött egy "Hire a SoundClouder" (Vegyél fel egy SoundCloudost) című online dokumentum, ami összekötni hivatott a cég volt dolgozóit más,alkalmazottak kereső vállalatokkal.

  A WeTransfer elnöke, Damian Bradfield azonban úgy gondolta, ez a megoldás nem aknázza ki eléggé a kirúgott munkaerőben rejlő potenciált.

  (The Verge)