Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szegedi vagyok, így már gyerekként tudtam, ki az a Komócsin elvtárs. Azt hittem, már régen halott, pedig nem, csak most halt meg, 91 évesen. Iskolásként minden nap keresztül kellett utaznom a testvéréről elnevezett téren, ahol a villamos is megállt. A rendszerváltás után elvették a tér nevét, és nem is adtak neki másikat, mert nem volt szabályos tér az, ahol a József Attila sugárút beletorkollott a Tisza Lajos körútba, akkori nevén Lenin körútba.

  A rettegett Komócsin Mihályt én egyszer láttam élőben. MTK-drukker apámmal ültünk a SZVSE-stadion főlelátóján. SZEOL AK–MTK-VM meccset rendeztek, 1984 lehetett nagyjából, a Kaszás Gábor-féle utolsó szegedi csodacsapat volt a pályán, és ha jól emlékszem, 0-0 lett a vége.

  A meccs azért maradt emlékezetes, mert a főlelátón volt néhány Pestről érkezett MTK-s is, akik elég nagypofájúan szidták a szegedi játékosokat, meg a bírót. A közelben ülő Komócsin elvtársnak több se kellett: odaintette magához az egyik közelben tartózkodó rendőrt, és rámutatott a szerinte renitens vendégszurkolókra: vezessék ki őket a stadionból. Ki is lettek vezetve, a rend helyreállt.

 • Általában nem teljesen értem, hogy felnőtt emberek miért szoktak gyerekbiciklin biciklizni, de Sebastian Keep elég meggyőző példáját adja annak, hogy BMX-szel is lehet eszméletlenül beteg dolgokat csinálni.

  És még az sem von le semmit a dolog értékéből, hogy a végén seggre ül.

 • Wang Jianlin a davosi világgazdasági fórumon beszélt arról, hogy mivel Kína az angol nyelvű filmek legnagyobb piaca a világon, mindkét félnek nagyon rossz lenne, ha Trump vámokkal vagy másmilyen módon akadályozná a két ország közötti kereskedelmet. Wang komoly érdekeltségekkel rendelkezik a filmiparban, többek között az amerikaiban is. Azt is elmondta, hogy hivatalosan is megüzenték Trumpnak, hogy nem örülnének a kereskedelmi háborúnak.

  Az üzletember arról is beszélt, hogy Hollywoodnak érdemes lesz odafigyelnie, hogy mi történik az ázsiai filmpiacon, mert ott egyre jobban mennek a helyi filmek, amik gyakran hétköznapi emberekről szóló játékfilmek. Wang szerint ezért az amerikai piacnak érdemes lesz a blockbustereken túl is erősítenie, ha versenyben akar maradni a gigantikus ázsiai piacokon. (CNBC)

 • 2015 nyarán számoltunk be róla először, hogy Emoji film készül majd Amerikában. Azóta már az is kiderült, hogy az egész okostelefonokban játszódik majd, illetve egy lelombozó videót is megnézhettünk tavaly év végén.

  Most jött az eddigi legdurvább hír a film tájáról, amikor kiderült, hogy ki lesz a szar emojinak (*) a hangja:

  Nem más, mint Sir Patrick Stewart, aki a Star Trek: Az új nemzedék című sorozatban lett híres, de a fiatalabb filmnézők főleg az X-Men filmekből ismerhetik, ahol ő alakította  Charles Xavier professzort.

  Az emoji film egyébként arról fog szólni, hogy mi történik akkor ha egy emoji nemcsak azt az érzést érzi, amit "képviselnie" kellene, hanem az összes többit is.