Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Cola hat hónapos volt, amikor egy bekattant bangkoki férfi mindkét mellső lábát levágta egy karddal, mert a kutya megrágta a cipőit.

  A megcsonkolt kutya phuketi állatvédőkhöz került. A szervezet vezetőjének felesége, Gill Dalley találta ki, hogy Cola is kaphatna hasonló műlábakat, mint amilyenek neki vannak. Gill Dalley lábait vérmérgezés miatt amputálták tíz évvel korábban.

  Fotó:  Soi Dog Foundation
  Fotó:  Soi Dog Foundation

  A high-tech protéziseket Phuketen a Skandináv Ortopéd Laboratóriumban készítették el olyan anyagokból, amelyeket a parasportolók is használnak. Egy évig tartott a fejlesztés.

  A projektet vezető Bengt Soderberg szerint Cola hamar hozzászokott a műlábakhoz, nem nagyon zavarják, pár nap után ugyanúgy futott, mint a többi kutya. 

      

 • Nagyon izgalmas képet kaptunk a Fortepantól. Épp most jutottak hozzá ugyanis egy nagy adag fotóhoz az Új embertől, ami az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszusról készült. Voltak már korábban is képek erről a gyűjteményükben, de azok csak a Hősök terét mutatták.

  Ezen a fotót viszont pont ezért küldte el Tamási Miklós, mert új volt neki, ami nekem is és talán sokaknak: a későbbi Szabadság-szobor épp oda került, ahol a kongresszus nagy keresztje állt. 

  A díszkivilágítás, na meg úgy általában a város fényei pedig különösen izgalmasak!

 • Tizenkét fácán megöléséért három év egy hónap büntetőtáborra ítéltek egy 21 éves férfit Moszkvában, írja az MTI.

  A férfi szeptember 30-án részegen behatolt a moszkvai Gorkij Park miniállatkertjének madárházába, és 12, különböző alfajokhoz tartozó fácánt ölt meg, a vád szerint "szadista módszerekkel". A fácángyilkossággal 79 ezer rubeles (357 ezer forintos) kárt okozott, amelyet már kifizetett.

 • Olvasónkhoz már megérkezett a Google Térkép frissítése, amelyben már szól a telefon, hogy le kell szállni a buszról vagy vonatról. Köszönjük!