Angéla, Petronella
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az utóbbi kilenc év közúti baleseti statisztikái világosan mutatják a trendet. A legnagyobb valószínűséggel nyáron szenvedhet balesetet.

  A tény meglepő, hiszen télen rosszabbak az útviszonyok, a láthatóság, és azt gondolnám, hideg időben többen is ülnek autóba. A valóság azonban más, és ezt utólag nyilván sok tényezővel meg is lehet magyarázni.

 • Pár hete, rögtön a megjelenésekor mi is frissiben kipróbáltuk a Google kisközösségeknek szánt új megosztószolgáltatását, a Spacest. Bár maga a felület magyar, sok más Google-termékkel szemben magának a névnek egyelőre nincs hivatalos magyar neve – mondjuk ha megnézi az alábbi képet, lehet, hogy ennek inkább örülni fog:

  A Spaces – ahogy a felület több másik helyén is szerepel, ebben az esetben azt jelenti, hogy "terek", de még az is simán beleférne, ha a "helyek" fordítást kapná. Az viszont elég vicces, hogy a fordítószolgáltatását mesterséges intelligenciával okosító Google-nek sikerült a menübe beírni, hogy "szóközök".

  Mentségükre szóljon, hogy a nagy piros karikát már mi raktuk oda.

 • Az álcázás nagymestereként szerette volna megúszni a börtönbüntetését a kaliforniai Tracy Clapp. A harminchat éves nő még április huszadikán ment át egy piroson, és halálra gázolta a huszonhat éves Christopher Chavezt. 

  santa ana hit run-1
  Fotó: Santa Ana Police Department  Clapp akkor egy pillanatra állt csak meg, ami elég volt ahhoz, hogy egy szemtanú lefotózza, ami alapján a rendőrség beazonosította. Miután a rendőrség nagy erőkkel keresni kezdte, kontaktlencsével, hajfestéssel, és egy ótvar gusztustalan sárkány arctetoválással próbálta megtéveszteni a rendőröket, akik végül Santa Anában elkapták. 

  Ezzel a mutatványával együtt cserbenhagyásos gázolással, emberöléssel, gondatlan vezetéssel és hatóságok megtévesztésével is vádolják. 

 • Adele nem nézte jó szemmel, hogy egy rajongója inkább videózza a fellépését, mint hogy odafigyelne és átélné a pillanatot, és ezt hangosan szóvá is tette a koncerten.