Hedvig
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tamás küldte a fenti fotót és az alábbi levelet az Urbanistának:

  "A minap lőttem ezt a képet a Móriczon. A felújítás óta sokszor utaztam a Bartók Béla úton, de valamiért csak most merült fel bennem a kérdés, hogy a megállók akadálymentesítésekor miért csak a felén csinálták meg a rámpákat, mi az extra funkciója a lépcsőknek ami miatt nem lehetett kihagyni? A gonosz énem azt mondja, hogy a lépcsőnek csak demonstratív funkciója van, így látványosabb az akadálymentesítés. A jobbik énem viszont kíváncsi, hogy ti tudtok-e valamilyen okról."

  Nem tudok én sem, bár gyanítom, hogy csak egyszerűen formatervezési dologról van szó. Bár annak az értékéből valóban levon elég sokat, hogy így egy korláttal többet kellet építeni, ahogy mondjuk a Szervita téren is

  De ha valaki tud valami jobb magyarázatot, ne habozzon megosztani velünk az Urbanista Facebook-oldalán.

 • Tovább folytatódik az év egyik legkellemetlenebb cicaharca, Marilyn Manson ugyanis újra odaszólt Justin Biebernek, akit nemrég már leszardarabozott egyszer. A sokkrocker (""sokkrocker"") ezúttal egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy nem szokott lányokkal verekedni, úgyhogy Biebert sem bántja, akinek szerinte annyi esze van csupán, mint egy mókusnak.

  Manson egyébként azért ilyen zabos a tinilányok kedvencére, mert az egyszer azt mondta, hogy ő tette ismét valakivé azzal, hogy a pólójában mutatkozott. Meg mert úgy néz ki, mint egy lány. Ezt az állandóan sminkben mutatkozó rocker valamiért nagyon szereti hangoztatni. (via)

 • – mondhatnám, de azért ez így túlzás lenne. Ezzel együtt tény, nem járok elégszer (soha) Penny Marketbe. Akkor ugyanis tudnám, amire számos olvasóm felhívta a figyelmet: hogy a Gran Finale vécépapír egyáltalán nem valami új dolog, ráadásul egyáltalán nem csak Olaszországban kapható. Hanem, igen, aki figyelmesen olvasott eddig, az kitalálhatja: a Pennykben is.

  Egy olvasóm egyenesen szakértője a terméknek (bár nem is Penny-dolgozó, és nem is a Gran Finalénak dolgozik), így kiderült, hogy „igen jó ár/érték arányú, van rózsaszínű, 4 rétegű verziója (a 4 réteg szerintem túlértékelt, a legtöbb márkánál a rajzlap-érzést közelíti), a kék csomagolású 3 rétegű az igazán szuper termék”.

  Komolyan ki fogom próbálni.

  Más levelekből pedig megtudtam egyébként, hogy létezik a főleg kisbabák popsitörléséhez használt nedves törlők között Happyend márkanév is. Míg vécépapírból az Aldinál Solo elnevezésűt is kínálnak – úgy érzem, az már nagyon messze vezetne, hogy ez a fantázianév hogy is született.

  IMG 3655
 • Igen, a KFC-ről. Persze nem arról, hogy az egyik biztonsági őrük minden ok nélkül megverte a kollégánkat, nem is arról, hogy a KFC sűrű bocsánatot  kért, és nem is arról, hogy a 24.hu utánanézett, hogy nem minden stimmel  az őrző-védő cégnél;

  hanem egy példaként hozta fel a legújabb videójában, ami csak két napja került fel a Youtube-csatornájukra.

  A Last Week Tonight with John Oliver az egyik legokosabb és legviccesebb tévéműsor, Sixx interjúzott is a műsorvezetővel, aki minden részben egy problémás témát jár körbe újságírói alapossággal és rengeteg humorral. A legutóbbi részben az Equifax hitelintézet feltöréséről  beszélt, aminek során 134 millió felhasználó adatait szerezték meg hackerek, és hogy ezt a botrányt milyen rosszul kezelte a cég.

  És aztán eljutott ahhoz a részhez, hogy a bankok számára mi nem ügyfelek vagyunk, hanem mi magunk vagyunk a termékek (az adatainkkal), ami nagyjából olyan, mintha a KFC-ben mi nem a vásárlók, hanem a csirkék lennénk:

  Az már önmagában is egy hatalmas és szomorú véletlen volt, hogy az egész KFC-ügy nem sokkal azután történt meg, hogy Szabó Zoltán kiírta  magából a KFC-függőségét, de az, hogy John Olivernek pont most sikerült felállítania ezt az analógiát, csak a koktélcseresznye a torta cukorbevonatának a habján.