Pál
16 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Púrhabbal megfojtott birka, kivégzett gólya, felgyújtott vadkacsa, ezek jutottak azonnal eszembe erről a hírről. Sajnos nekünk is vannak saját elmebetegeink, nem kell messzire menni az olyan kegyetlenségért, ami ezt a szerencsétlen teknősbékát is utolérte. Tuttle Illinoisban él, és őrült szerencséje van. Valaki még múlt ősszel úgy gondolta, fog egy hatalmas csavarhúzót és véget vet az életének. De a kb. 70 éves Tuttle megúszta, továbbsétált és a jótevőibe botlott, akik azonnal állatorvoshoz vitték.

  Az aligátorteknős nyugodtan tűrte a vizsgálatot, ami kiderítette, hogy nem csak a páncélján keresztül érte sérülés, de fél szemére megvakult és a koponyáját is betörték. A klinika egyik dolgozója vette magához és most, 9 hónappal a sérülései után szabadon is engedte őt. Az állatkínzót azóta is keresik.

  Via The Dodo

 • A Ryanair, ami korábban vállaltan az EU-ban maradás mellett, azaz a Brexit ellen kampányolt, mostani hirdetésében szépen nyomja a hülye angolok, angol hülyék vonalat:

  Boris Johnson, a Brexit egyik fő arca, és Roy Hodgson, az angol válogatott (azóta lemondott) szövetségi kapitánya gurulnak Párizs és Brüsszel helyett a bizonytalanság felé, és erre mondja nekik Ryanair:

  Utazzatok Európába, hátha ott találtok valami tervet... és kapnátok tanácsot, hogyan kell focizni.

  A hirdetés igazi, most is csekkolni lehet a Ryanair brit honlapján.

 • Ma este a lengyel zongoraművész-feltaláló, Sławomir Zubrzycki nyitja meg Székesfehérváron a Harmonia Albensis templomi koncertsorozatot. Ez nem csak azért érdekes, mert a szívemnek oly kedves a művész családneve, hanem azért is, mert egy viola organistát fog megszólaltatni.

  Ezt a hangszert Leonardo da Vinci fennmaradt tervei alapján három év alatt építette meg Zubrzycki. A lényege, hogy - a tekerőlanthoz hasonlóan - kör alakú végtelenített vonók forognak benne, és ha leütünk rajta egy billentyűt, akkor a húrok nekinyomódnak a korongoknak.

  Aki lemaradna róla, az júliusban még három másik koncerten is meghallgathatja a hangszert Székesfehérváron és Budapesten. (Bővebben a hangszerről pedig itt olvashatnak.)

 • Emberi jogi aktivisták transzparensekkel vonultak fel a szegedi kormányhivatal épülete előtt, ahol ma folytatódik a röszkei összecsapás után letartóztatott menekültek tárgyalása. Ma nyolctól védőbeszédek jönnek, holnap pedig ítéletet hirdet a bíróság.

  Az ügyész mindannyiukra letöltendőt kért, nem számít, ha ők nem is voltak személy szerint erőszakosak, ha egyszer részesei voltak a tömegzavargásnak.