Gyöngyi
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy fegyenc beperelte az amerikai Oklahoma állam egyik megyéjét, mert raboskodása alatt a megyei börtön egészségügyi személyzete 4 napig nem volt hajlandó foglalkozni a férfi folyamatos merevedésével, írja New York Times.

  A 32 éves Dustin Lance azt állítja, hogy egy másik rabtól kapott egy tablettát, aminek a megevése után masszív merevedése lett, és nem akart elmúlni. A férfi folyamatosan fájdalomra panaszkodott, de a börtön személyzete csak 91 órával a merevedés kezdete után volt hajlandó orvoshoz őt.

  A rablásért és kábítószer birtoklásért lecsukott férfi 5 millió dolláros kártérítést követel Pittsburgh megyétől, arra hivatkozva, hogy alapvető jogait tagadták meg, és a majdnem 4 teljes napig tartó merevedés maradandó sérüléseket okozott neki.

 • A dél-németországi Fekete-erdő legmagasabb, 1493 méteres hegyén, a Feldbergen leesett a hó, így aki a kilátóként is üzemelő sonkamúzeumba látogatna, öltözzön komolyabban.

 • "Mi ez a zaj?" - kérdezte Brune Poirson, Macron környezetvédelmi minisztere a városfejlesztésekről szóló megbeszélés közben, majd mikor egyértelművé vált, hogy mi történik, Julien Denormandie, a fejlesztési miniszter azt kérdezte Macrontól, hogy gyakran történik-e ilyesmi. "Nem szokott ilyesmit csinálni, csak önöket tiszteli meg ezzel a viselkedéssel" - mondta Macron nevetve. Macron Nemo nevű kutyája egyébként az első elnöki háziállat, amit menhelyről fogadtak örökbe. Nemo nem az első elnöki kutya, ami galibát okoz, Nicolas Sarkozy kutyájáról a Mediapart nevű oknyomozó portál derítette ki, hogy több ezer eurós tárt okozott a palota bútorainak megrongálásával, Jacques Chirac máltai selyemkutyája pedig az elnök mandátumának lejártakor annyira elégedetlen volt azzal, hogy el kell hagynia az elnöki rezidenciát, hogy megtámadta Chiracot. (BBC)

 • Bari és Nápoly között félúton, gyönyörű középkori község, remek idő, dombvidék, mi kell még? Esetleg kétezer euró.

  286690208 516b8fd08d o
  Fotó: Rina Ciampolillo / flickr

  Najó, van egy kis apróbetűs rész, amitől a dolog már kevésbé vonzó, mindenesetre elég jól hangzik, hogy Candela polgármestere ennyivel támogatná meg, ha valaki odaköltözne. Sajnos, aki egyedül költözik, csak 800 eurót kap, az egy gyerekes párok legfeljebb 1800-at, és csak a négy-öt tagú családok számíthatnak a 2000 eurós támogatásra. Ráadásul házat kell hozzá venni vagy bérelni, és fel kell mutatni egy érvényes munkaszerződést, évi 7500 eurós fizetéssel – ábrándít ki a CNN.

  Így már persze nem biztos, hogy tódulni fognak oda a népek, ahonnan a kilencvenes évek óta inkább elhúznak: 25 éve nyolcezer, ma csak 2700 lakója van az ezeréves Candelának.

  Valami sikere mégis lett, Észak-Olaszországból – ahol vasárnap épp népszavazást tartanak a nagyobb autonómiáról, hogy a gazdag északnak ne kelljen pénzelnie a szegény délt – hat család érkezett és újabb öt tervezi a költözést a nyugodt községbe, ahol állítólag húsz éve nem volt semmilyen bűncselekmény, egy órára van a tengerpart, mondjuk ez Olaszországban nem nagy kunszt.

  Ön menne Candelába?

  • 2524
   Ha tudnék ott is dolgozni, akkor simán
  • 626
   Ahová így csábítanak, oda nem érdemes menni