György
2 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Keresztényeknek, nyugdíjasoknak és közmunkásoknak is olcsóbban árulja a tojást egy tiszaszigeti gazdálkodó, írja a Délmagyar. A diszkriminatív hirdetést egy buszmegállóban látták:

  1280
  Fotó: Frank Yvette / Délmagyar

  Meglátogatták a gazdát, aki nem akarta megmagyarázni, hogy miért csak a keresztényeknek adja 20 forintért a tojást. Mint mondta, Böjte Csaba dévai szerzetes ihlette meg, de nem ellenőrzi a keresztlevelet.

  Egyébként meg mindenkire rá van bízva, hogy mit mond, nem ellenőrzöm, becsület dolga.

  Kiváncsi vagyok, hogy mit mondana erre az akcióra az Egyenlő Bánásmód Hatóság.

 • Két kormányközi oligarcha, Mészáros Lőrinc és Szíjj László 29 milliárd forintos búzakeményítő-gyárat épít Visontán. A gyár a szomszédos hőerőmű "hulladékgőzét" és az ott termelt "tranzit nélküli" elektromos áramot veszi majd igénybe már a beruházáshoz és majd az üzemeltetéshez is. A beruházás negyedét saját forrásból, 55 százalékát hitelből,  a többit vissza nem térítendő állami támogatásból fedezik.

  Pár kérdőjel persze még maradt a dologban, például hogy az erőmű mennyit fizet majd Mészároséknak a hulladékhő ártalmatlanításáért, meg hogy melyik állami bank (Exim? MFB?) adja majd a pénzt. De az igazán érdekes a dologban az, hogy ez nem egy tényfeltáró anyag összefoglalója, hanem egy friss MTI-hír. Persze végül is igazuk van, előbb-utóbb úgyis kiderült volna, és így legalább nem kell macerás offshore-cégekkel vacakolni. Inkább legyünk büszkék a magyar sikerekre!

 • Iparcsarnokból Kohó és Gépipari Csarnok, majd Petőfi Csarnok, most pedig egy halom sitt. Azaz lassan már az sem, mert apránként a romokat is eltakarítják. Azzal együtt, hogy még maguk a tervezők sem bánják a bontást, nekem egy picit mégis sajog a szívem azoknak a nagyszerű Tilos-partiknak, mindenféle koncerteknek és buliknak a helyszínéért, ahol tinédzserkorom nem kevés péntekjét/szombatját töltöttem.  R. I. P. Pecsa. R. I. P. tinédzserkor.

 • Mintha csak a rap-baloldal szövetség főnixmadarának újjászületését látnánk: vasárnap a szocialista támogatással induló Pityinger "Dopeman" László kikapott a hétvégén a józsefvárosi választásokon a fideszes jelölttől, erre hétfőn Angliában az újgenerációs grime (mindenféle kifejezetten angol zsánerekből táplálkozó basszusnehéz mackónadrágos rap) nagyágyúi (JME, AJ Tracey, Novelist és Akala) sorban álltak ki az angol szocialista pártot vezető Jeremy Corbyn mellett a nemrég bejelentett júniusi előrehozott választások miatt.

  Corbyn egyébként még meg is köszönte Twitteren JME-nek a támogatást. A grime egyébként a hiphophoz hasonlóan egyáltalán nem zárkózik el a politizálástól, ahogy azt Novelist egyik tavalyi száma is mutatja például, amiben a volt miniszterelnök, David Cameron egyik beszéde van viszonylag ijesztő kontextusban hangmintázva. (Vice)