Eszter, Eliza
12 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A világ egyik legszebb vulkanikus tava a székelyföldi Szent Anna-tó, amiben eddig szabadon lehetett fürdeni. Meg is lett az eredménye, a tó vizének vizsgálata ugyanis kimutatta, hogy

  jelentős mennyiségű naptej + testápoló + emberi ürülék van a vízben.

  Mivel a tónak sem forrása, sem lefolyása nincsen, ezért magától kevéssé képes az öntisztulásra. A Natura 2000-es környezetvédelmi terület megóvásában érdekelt civil szervezetek ezért azt javasolják, hogy tiltsák meg a fürdőzést a tóban. Hogy ezt az ajánlást mennyire fogja megfogadni a román környezetvédelmi minisztérium, még nem tudni.

 • Hat napja bújt ki az első vörös vércse fióka az őrmezői lakótelep 10. emeleti balkonládájában. Ma az élő webkamerán keresztül benéztem, hogy mi újság a fészekben, és örömmel jelenthetem, hogy már mind a négy tojásból kikeltek a tollasok.

  Mondjuk egyelőre nehéz lenne rájuk mondani, hogy cukik, és ha ezen a videón megnézzük, hogy mit és hogyan kapnak enni, akkor meg főleg. Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy előbb-utóbb biztos vörösek is lesznek, meg szépek is. Én legalábbis drukkolok.

  Enterprise Video Communications

 • Az oké, hogy a lezúduló víz telerakta a kikötött bringa küllőit hordalékkal, de hogy mászott fel a zöld kúszónövény egy nap alatt a kormányra?

  Ön szerint?

  • 479
   Egy méter magas volt az ár, felért a kormányig
  • 305
   A klímaváltozás miatt kifejlődött árvízi gyorskúszó indáról van szó
  • 257
   Valaki szépen feldíszítette a növénnyel a biciklit
 • A világon először Szlovéniában, egészen pontosan a maribori Pobrezje temetőben állítottak fel digitális sírkövet. A sírkő napelemmel működik és mozgásérzékelővel van felszerelve. Ha valaki megközelíti, akkor az elhunyt hozzátartozói által feltöltött videókat, képeket, szövegeket jelenít meg.

  Azon lehet vitatkozni, hogy ha ez elterjed, mennyire fogja zavarni a temetőbe látogatókat a képernyőrengeteg, mindenesetre Janez Mlakar leszármazottai most biztosan nagyon büszkék.