Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • mindenki öröm

  A Mindenki című, frissen Oscar-díjra jelölt kisfilm is csodálatos, de az a videó is, amit a rendező Deák Kristóf (friss interjúnk itt olvasható vele) felesége készített arról a pillanatról, amikor az iszonyúan, de tényleg szinte tapinthatóan ideges stáb meghallja a film angol címét (Sing) az Oscar-jelölések bejelentésekor. A rendezőn és feleségén kívül még Maly Róbert operatőrt, Balázs Ádám zeneszerzőt és Csillag Manó vágót veti szét az öröm a felvételen.

 • Keresi a rendőrség azt a férfit, aki ezt a kis akciót végrehajtotta vasárnap délután a VI. kerületi plázában:

  A táskalopást a tulajdonos iratai, pénze, bankkártyái és kulcsai bánták.

  Pár órával később egy másik olyan videófelvételt is kitettek a police.hu-ra, amin alaposan meg lehet figyelni egy gátlástalan tolvaj munkamódszerét. Ő egy X. kerületi bevásárlóközpontban adta elő ezt a begyakoroltnak tűnő koreográfiát még január 2-án, és megszabadított egy éppen ebédelő fiatal nőt a tárcájától.

 • A modern húsevőknek szembe kell nézniük az igazsággal: húst enni borzasztó káros dolog. Nem is feltétlenül annak, aki fogyasztja, hanem mindenki másnak, a húsevés ökológiai lábnyoma ugyanis az ipari állattartás miatt nagyon nagy. Plusz a hús állatból van, azok meg cukik, amikor kicsik, akkor legalábbis azok. 

  De mi van, ha tudunk úgy húst enni, hogy ahhoz nem kellenek állatok?

  Márpedig a Memphis Meat nevű amerikai cég azt ígéri, hogy meg tudja oldani, hogy anélkül állítson elő húst, hogy ahhoz állatokat kellene fölnevelni, etetni, aztán levágni és feldolgozni. 

  A céget olyan tudósok alapították, akik azzal foglalkoztak, hogy hogy lehet az infarktusban megsérült emberi szív izomzatát visszanöveszteni sejtekből. Viszont rájöttek arra az örök igazságra, hogy ami a testben izom, az a tányéron hús, vagyis azzal a technológiával, amivel emberi szívizomsejteket lehet növeszteni, azzal húsgolyót is lehet. 

  A cég marhák izomsejtjéből növeszt húst, ami állításuk szerint pont olyan finom, mint egy halott marha húsa. És azt remélik, hogy a fogyasztóknak ugyanannyira ízlik majd ez az állatok és a bolygó szempontjából is sokkal egészségesebb sci-fi hús, mint az eredeti. 

  • 770
   Miért ne, ha tényleg ugyanolyan jó?
  • 383
   Égjen a bolygó, éljen a disznóvágás!
  • 114
   Inkább eszem bogarakat vagy falafelt, de a műhússal kíméljenek!
 • Összesen 19 jókora házról (ha jól számolom tízemeletesek lehetnek) és 5 tonna robbanóanyagról van szó. A helyszín pedig Vuhan Kínában. A módszer megdöbbentő, de valójában a világon senki nem nagyon tudja, hogyan lehet normálisan panelt bontani - pedig építeni milyen egyszerű volt.