Eszter, Eliza
14 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Venezuela eszement nagy gazdasági válságban van, az infláció 700 százalékos, a boltokban vécépapírt sem lehet kapni, a közalkalmazottak csak két napot dolgoznak és még az órát is átállíttatta a kormány, hogy fél órával kevesebbet kelljen bekapcsolni a lámpákat. Mostantól pedig még egy hideg kólával sem feledtethetik magukkal a venezuelaiak, hogy mekkora szarban van az ország, mert ahogy a BBC írja, 

  a cukorhiány miatt leállt a Coca-Cola venezuelai gyára.

  A nádcukor-termelés egy ideje már csökken, részben az állami árszabályozás miatt, részben pedig azért, mert a termelők nehezen tudnak hozzájutni a szükséges műtrágyákhoz külföldről. A Coca-Cola ezért ideiglenesen inkább leálltja a cukros üdítők gyártását, a cég képviselői szerint pedig dolgoznak a kormánnyal azon, hogy hogyan lehetne megoldani a helyzetet. Addig is a venezuelaiaknak be kell érniük a light kólával és egyéb cukormentes üdítőkkel, mert azokat még gyárt a Coca-Cola.

  Mindez alig egy hónappal az után, hogy az ország legnagyobb sörgyára is leállt mert nem jutottak elég árpához. Mi jöhet még ezután?

 • Görög Zita Hajdú Péter műsorában mesélt élete nagy kalandjairól, például arról, ahogy Paris Hilton bedurcizott rá egy ruha miatt, vagy amikor rámozdult Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers frontembere, akivel egy buliban ismerkedtek meg.

  Kiedis épp akkor lépett ki egy kapcsolatból, ami miatt rövidre volt nyírva a haja, így a 19 éves lánynak fogalma sem volt, hogy kivel csacsog éppen. Mikor jelezte, hogy hazamegy, mert másnap dolgoznia kell, a zenész felajánlotta neki, hogy hazaviszi őt a taxijával. "A taxiban megkérdeztem, hogy van-e zenekara, mire mondta, hogy igen, a Red Hot Chili Peppers" – idézte fel a történteket Görög Zita.

  A vele készült interjút meg is lehet nézni, az RHCP-sztori a negyedik perc környékén kezdődik:

 • Néhány hete leromboltak az Erkel utcában egy klasszicista-romantikus épületet, amely elé most valaki nagy betűkkel felfújta:

  EINSTAND

  A szó jelentését mindenki ismeri, aki olvasta a Pál utcai fiúkat (azt meg ugye mindenki olvasta).

  Legfeljebb azt nem tudja mindenki, miért épp ezzel a szóval tiltakoznak a városvédők: ebben a házban forgatták a regényből készült film több jelenetét, itt meg is lehet nézni, melyeket.

  A ferencvárosi bontásokról itt írtunk bővebben, de hamarosan újabb anyaggal jelentkezünk, melyből az önkormányzat álláspontját is megismerhetik. Akit érdekel a folytatás, kövesse az Urbanistát a Facebookon.

 • Madonna előbb a Nothing Compares 2 U-t énekelte el, aztán beszállt mellé Wonder, akivel a Purple Rain-nel jól megríkatták a közönséget.