Iván
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elnézést kérünk a 44 éves K. Andrástól a minősítésért, de utólag talán ő is egyetért velünk. Először is ittasan vezetett, de nem ám lépésben, kertek alatt osont haza, hanem az M7-esre hajtott fel, és igyekezett Siófok felé. És hogy még feltűnőbb legyen, a leállósávban ment. Kacsázva. De ezzel még nincs vége a történetnek: már a rendőrök is követték, amikor nekiment egy külső sávban menő autónak, majd árokba csúszott. Szerencsére nem sérült meg senki. (police.hu)

 • Ideális lehetőséget kínálunk, hogy megtapasztald, milyen szíriai menekültnek lenni. Miközben az unió politikusai csak beszélnek a menedékkérőkről, te szerezhetsz valódi menekült-tapasztalatot. Sátrazás, tábortűzön főzés, 41 fokos hőség, vécéhiány, barátságos skorpiók, kiszáradás, megszegett ígéretek. Hosszútávú tartózkodás esetén kedvezményt adunk, jelentkezz!

  Ezzel a reklámszöveggel hirdették meg szíriai menekültek az Athéntól északra található menekülttáborban álló sátrukat az Airbnb-n. A környéket Görögország legkülönlegesebb részeként írják le, és olyan további extrákat is felsorolnak, mint ingyenes parkolás és a mobilvécék előtti szabad placc, ahol a gyerekek szoktak játszani. 

  A figyelemfelkeltő akció az Airbnb nem örült, eltávolították a sátrat a listázott apartmanok közül. A cég szóvivője ugyanakkor azt nyilatkozta: több százezer dollárt utaltak már az UNHCR-nek segítségül. Március eleje, a nyugat felé tartó útvonal lezárása óta több mint 50 ezer menekült rekedt Görögországban, akik hasonló körülmények közt élnek hónapok óta (és még ki tudja meddig), mint amit a sátrat hirdető család is körülírt. 

  (The Telegraph)

 • A Brexit miatt majdnem elsikkadt ez a képrejtvény, amit egy japán twitter felhasználó posztolt és a Daily Mail szúrta ki. A kép első ránézésre 15 szelet felvágottat ábrázol, de óriási tévedés lenne ezt hinni, ugyanis az egyik fotón nem egy aszpikos disznósajt van, hanem a Hold. Ön meg tudja tippelni, hogy melyik az?

  Ön látja a Holdat?

  • 2458
   Igen, balról a második oszlop legalján van!
  • 988
   Igen, a bal szélső oszlopban van középen!
  • 493
   Nem.
  • 199
   Igen, a bal szélső oszlopban van legalul!
  • 182
   Igen, a jobb szélső sor legalja lesz az!
  • 150
   Igen, a középső oszlop legalján van!
  • 50
   Igen, balról a második oszlop tetején van!

  Ha megvan a tippje, akkor szavazzon és mutatjuk a helyes választ.

  Szavazott?  Biztos?

  Akkor itt a megfejtés:

  Hihetetlen, de balról a második oszlop legalsó fotója ábrázolja a Holdat.

  Az összes többi mind-mind valamilyen felvágott.

  Terakubo Mashiro, a rejtvény készítője a nagy sikerre való tekintettel egy másik képet is megosztott a twitterjén, ezúttal szalonna-bolygó vonalon, de az már nem lett olyan erős, mint az eredeti:

  (Mielőtt bárki photoshopot kiáltana a fenti parizerszínű Hold láttán, az egy valódi, effekt- és szűrőmentes kép. A Hold akkor ilyen, ha a holdkelte és a naplemente egy időben történik és utóbbi beszínezi az égitestet.)

 • A Budapest-Cegléd-Szeged és a Füzesabony-Eger vasútvonalon is jelentős késéssel közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform.

  • Szeged és Kiskundorozsma között a vihar rongálta meg vezetéket, a Budapest-Cegléd-Szeged szakaszon 30-50 perccel hosszabb a menetidő a szokásosnál.
  • Maklár és Eger között késő délután a biztosítóberendezés romlott el. A Füzesabony-Eger vonalon ezért 40-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

  A Mávinform közleménye szerint várhatóan mindkét helyen az éjszakai órákban sikerülhet kijavítani a hibákat.