Gyöngyi
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szingapúrban jelenleg az ország területének 12 százalékát fedik le utak, és az állam azzal szabályozza a lakosság által tulajdonolt autók és motorok mennyiségét, hogy tíz évre ad engedélyt egy autó használatára viszonylag drágán (jelenleg a legkisebb autók esetén nagyjából 8 millió forintnyi szingapúri dollárba kerül az engedély 10 évre).

  A szingapúri közlekedés hatóság hétfői közleménye szerint ezért februártól kezdve a kormány leállítja az évente kiadható engedélyek számának növelését, amit azzal indokolnak, hogy már nem tudnak újabb utakat építeni az országban. A hatóság emellett azt is megjegyezte, hogy a kormány a következő öt évben 21 milliárd dollárt fog az ország tömegközlekedésének fejlesztésére költeni.

  A buszok és teherszállító járművek számának növekedési rátája 0,25 százalék marad 2021-ig, a hatóság eddig hagy időt a cégeknek, hogy javítsák a logisztikájuk hatékonyságát. Az engedélyek kiadásának rendszerét, és a nullás szabályt 2020-ban fogják felülvizsgálni. (Bloomberg)

 • A második világháború észak-afrikai hadszínterének döntő ütközete volt az 1942. október 23-án kezdődött második el-alameini csata. A legnagyobb tankcsaták egyike, mely főként a Brit nemzetközösség erői és a tengelyhatalmak német-olasz csapatai közt zajlott, fordulatot hozott Afrikában, a tengelyhatalmak innentől kezdve csak korlátozottan voltak képesek offenzív hadviselésre a kontinensen.

  Churchill szerint:

  Ez még nem a vég, még csak nem is a vég kezdete, sokkal inkább a kezdet vége.

  75 év elteltével koszorúzással emlékeztek a csata áldozataira El-Alameinnél.

 • 2004-ben egy mellbimbó olyan botrányt okozott, amire ma már fel sem kapnánk a fejünket: a Super Bowl, azaz az amerikaifutball nagydöntő félidei élő koncertje közben az éppen éneklő Janet Jackson melléről duettpartnere, az akkoriban még csak a B-lista közepén vigyorgó Justin Timberlake lekapta a cuccot, és hoppá, a CBS nézői élőben látták ezt itt:

  Olvasói levelek mentek, arcok sápadtak el, lett botrány, Janet Jacksont kitiltották a tévéből, karrierje beleállt a földbe, Timberlake csillaga viszont felívelt. Ugrunk 13 évet az időben: az NFL bejelentette, hogy jövő februárban, az NFL-nagydöntőn Timberlake lesz a fellépő, amitől a Twitter népe nagyon felhorgadt, mert ha Timberlake-nek megbocsájtottak, akkor Jacksonnak is meg köll, ugye.

  Van rá egy söröm, hogy ott lesz Jackson és arra is, hogy lerángatja majd a felsőt Timberlake-ről. (via

 • Mexikó legnagyobb és legszínesebb ünnepe a Halottak napja, melyben megtaláljuk a prekolumbiánus (Kolombusz előtti) és a keresztény hagyományokat egyaránt. Bár az ünnep hivatalosan november első két napja - az első nap a gyermekek, a második nap a felnőttek lelkei térnek vissza a hagyomány szerint -, a készülődés már hetekkel előbb kezdetét veszi. Mexikóvárosban már most felvonultak a jelmezesek.