Jácint
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pár napja megjelent cikkünkben írtunk arról, hogy virágzik a világvége-biznisz, óriási üzlet most a bunkergyártás. Ron Hubbard az Atlas Survival Shelters nevű cég tulaja is tudja ezt, itt éppen egy luxus kivitelű, 25 méter hosszú, hatszemélyes óvóhelyet mutat be a kaliforniai Montebellóban.

  A National Geographic vonatkozó felmérése szerint az amerikaiak 41 százaléka szerint jobb befektetés túlélőfelszerelést vásárolni, mint félretenni például a nyugdíjas évekre. Amióta Észak-Korea nukleáris robbanófejet célba juttatni képes, interkontinentális ballisztikus rakétával kísérletezget, egyre több amerikai álma egy atombiztos bunker.

 • Itt ez a videó, mielőtt elindulna otthonról a légkondis irodába.

  Ha azt hiszi, hogy mindent lelőttem a címben, várja ki a videó végét, ahol megérkezik a küzdelembe a harmadik fél is!

 • Komoly korlátozásokat akarnak a brit reptereken olyan légitársaságok, mint a Ryanair vagy a Jet2, elegük van ugyanis abból, hogy a brit utasok gyakran a kora reggeli járatokra is masszívan betintázva ülnek fel, és zaklatják utastársaikat, vagy a gépek személyzetét. A tavalyi év során összesen 387 részeg britet tartóztattak le az ország repterein, ami 50 százalékos emelkedés az előző évi számról.

  Az utastársak vegzálása mellett komoly probléma a légiutaskísérők zaklatása: egy szakszervezet szerint a kabinszemélyzetek 20 százaléka szenvedett el fizikai bántalmazást valamint szexuális zaklatást, többségében részeg utasoktól. Egy, számos légitársaság által aláírt magatartási kódex most megtiltaná a láthatóan részeg utasoknak, hogy felszálljanak járataikra, valamint megtiltaná, hogy a vámmentes zónában vásárolt alkoholt fogyasszák a gépen.

  Probléma lehet azonban a reptéri üzletek és bárok bevonása az egyelőre önkéntes alapon működő kezdeményezésbe: ezek a helyek ugyanis komoly profitot termelnek abból, hogy innivalóval lássák el a reptéren gyakran órákat vesztegelő utasokat.

  (The Economist)